MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök bu yazıya çok bozulacak!

Sadece Özkök değil tabi, kaliteli ve pahalı "şarap"ları konu eden yazılarıyla okuruna "hava atan" tüm köşe yazarları bozulacak bu yazıya...

Ertuğrul Özkök bu yazıya çok bozulacak!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Hürriyet gazetesinin 'Şarap uzmanı' olarak da anılan Ertuğrul Özkök bu ünvana sadece "Mini etekle namaz kılınacağını, başörtüsüyle içki içilebileceğini düşünen ve buna cüret eden kadınların ülkesini düşlüyorum." dediği için kavuşmadı elbette.

Sorulduğunda "Hayatımda iki kere Petrus şarabı tattım. İçtiğim şaraplar Türk şarabı. 30-40 liralık şaraplar. Gecede yarım şişeden fazla şarap içmiyorum" diyen Özkök, "Herkes pahalı şarap satan yerleri yazıyor. Rakıyı iki katı fiyata satan kebapçıya kimseye bir şey demeyecek mi?" diyen Nuran Yıldız'ın yazısına çok bozulacak. Sadece Özkök değil tabi, kaliteli ve pahalı "şarap"ları konu eden yazılarıyla okuruna "hava atan" tüm köşe yazarları bozulacak bu yazıya...

Arkadaşı ile yemek yediği "lokanta"da gelen faturaya "çok sinirlenen" Nuran Yıldız, web sitesindeki köşesinde çarpıcı bir eleştiri kaleme aldı.

İşte Özkök'ü ve Türk medyasındaki şarap yazarlarının keyfini kaçıracak o yazı:

SALAK YERİNE KONMAKTAN NEFRET EDERİM

"... çok sevdiğim bir dostla Attar Sokak’taki Günaydın’a gittik.

Çok bir şey yemedik. Az meze. Bir küçük et tabağı. 4 tek rakı. Bir tatlı. Hepsi bu. Fiyat ne geldi? 163 lira!!!

Hesabı ben ödemiyorum ama salak yerine konmaktan da nefret ederim. “Bir yanlışlık var, adisyon isteyelim” dedim. Adisyon geldi.

Diğer yediklerimiz de hayli kazık rakamlardı ama onları boş verdik. 35’lik Yeşil Efe’nin karşısında 61 TL yazıyor! Yanlış okumadınız 61 TL!!

Dostum son derece nazik bir beyefendi olduğundan, kendisinden kıyameti koparmak için izin istedim, “Boşver” dedi, “evet bu yediklerimiz için rakam yüksek ama sohbete değer, ona sayalım.”

Kompliman güzel ama olmaz. Hayatta salak yerine konmayı içime sindiremem. Garsona “Altın değerindeki 35’lik rakının hepsini içtik mi?” dedim, “Ki kaçlık istediğimizi bile sormadan 35’lik açmışsınız.”

“İçmediniz” dedi. Öyleyse içmediğim rakının parasını neden ödüyoruz ve neden bu rakı raf fiyatının iki katı?

HERKES PAHALI ŞARAP SATAN YERLERİ YAZIYOR

Sinirden öyle gerildim ki ortalık ateş aldı alacak. “Siz şu rakının kalanını getirin” dedim, kapının önünde dökerim daha iyi. Kazık yedik hiç değilse kalan kısmını bir daha satmasınlar.

Herkes pahalı şarap satan yerleri yazıyor. Rakıyı iki katı fiyata satan kebapçıya kimseye bir şey demeyecek mi? Buradan Efe Rakı’nın pazarlama sorumlularına sesleniyorum. Fiyat politikanız yok mu sizin? İsteyen istediği fiyatı koyuyorsa markanızın yediği küfürleri kim raporluyor?

Kıssadan hisse bir; Günaydın’a gidilmeyecek. Gidilirse de rakı içilmeyecek.

Kıssadan hisse iki; her zaman adisyona bakma alışkanlığınız olmazsa yediğiniz kazığa müstehak olursunuz."

NURAN YILDIZ'A GEÇMİŞ OLSUN ...

Bir süredir yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle zor zamanlar geçiren Nuran Yıldız'a gazeteciler.com olarak geçmiş olsun diyoruz. Yıldız'ın hem yaşadığı sağlık problemiyle ilgili yazısını hem de daha eski yazılarının tamamını okuyabilirsiniz.