MEDYA KÖŞESİ

Ersin Tokgöz'den retorik sorular!

Radikal yazarı Ersin Tokgöz bugünü 'Retorik Sorular'a ayırmış. Ahmet Kekeç'ten Salih Tuna'ya, Vakit'den Cumhuriyet'e medya sularında gezinmiş...

Ersin Tokgöz'den retorik sorular!

GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Ersin Tokgöz  bugünü 'Retorik Sorular'a ayırmış. Ahmet Kekeç'ten Salih Tuna'ya, Vakit'den Cumhuriyet'e medya sularında Tokgöz...

"Retorik Sorular...

Onca ulusal gazete içinde internet siteleri paralı olan iki gazetenin sadece düşman kardeşler Vakit ve Cumhuriyet olması ile iki zıt kutup gibi duran Türk ve Ermeni milliyetçilerin protokole gösterdikleri tepkinin aynı olması bizi nasıl bir totolojiye götürür?
***
Kimilerinin ‘çete’ dediği medyadaki geyik kardeşliğinin ‘kontrol grubu’ Hürriyet’ken ‘tetik grubunun’ ana karargâhı neden Akşam gazetesidir? Bu küçük getto yapılanması Akşam’ın en özgür gazete olmasından mı kaynaklanmaktadır? Yoksa yönetimin çaresizliğinden dolayı yazarların özerkliklerini ilan etmiş olmasından mı?
***
Engin Ardıç kalibresine ulaşabilecekken kendini kilitleyen Ahmet Kekeç ve çömezi olmak için kullandığı kelimelerden üslubuna kadar birebir Kekeç’e öykünen Salih Tuna’nın Doğan Grubu takıntısının bir gazeteci fikri takibini aşıp obsesif vakaya dönüşmesinin bir adım sonrası nedir?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar