MEDYA KÖŞESİ

Erol Köse'den Cem Uzan ifşaatları

Bir dönem Uzan medya grubuyla ortak işler yapan Erol Köse, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e Uzan medya grubunda şahit olduklarını anlattı.

Erol Köse'den Cem Uzan ifşaatları
GAZETECİLER.COM
Magazin dünyasını sallayan çıkışlarıyla dikkat çeken Erol Köse bu kez medyaya el attı. CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e konuk olan Köse, Uzan medya grubunda yaşananları anlattı.

Bir dönem Uzan medya grubuyla ortak işler yapan Erol Köse, şahit olduklarını ve Uzan imparatorluğunun çöküş sürecinin perde arkasını anlattı.

"UZAN'IN GÜCÜNÜN PARÇASI DEĞİLDİM AMA O GÜCÜ KULLANDIM"

Hakan Uzan ayrı baba Kemal Uzan'ı hiç görmedik bile zaten. Ama Cem Uzan güce tapan ve gücünün sınırlarının olmadığını düşünün biriydi. Türkiye'de bir dönem medya hükümetleri ve bakanları değiştirecek kadar güçlü olduğunu düşündü ve bu düşünceleli uygulamaya soktular. Ben o gücün bir parçası değildim ama o gücü kullandım.

UZANLAR HÜKÜMETLE NASIL TERS DÜŞTÜ?

O dönem grup içinde kulağımıza şöyle şeyler de geliyordu. Askerden emekli ve muvazzaf generallerden 'hadi hadi' yönünde telkinler geldiği söyleniyordu. Cem Uzan gazetesinde, televizyonunda Başbakan hakkında fütursuzca davranmaya başladı. Mitinglerde ona Allahsız demeler vs. Artık ipin ucunu tamamen kaçırmış açıklamalara başladı. Bir gün Hakan Uzan'la oturduk. Hakan Ankara'ya gideceğim benimle gelir misin dedi. Kendisi Ankara'ya giderek Başbakan'la görüştü. Özür mahiyetinde konuşmuş, şefaat dilemiş. Başbakan da siyasette centilmenlik gerektiğini söylemiş, özrü kabül etmiş. Ancak aynı akşam çıngar çıkmış. Cem Uzan 'sen benim adıma nasıl özür dilersin' diyerek çıkışmış. Hakan Uzan o zaman bana 'Erol bugünü not et, biz artık bittik, ne yapsalar haklıdırlar artık, ben özür dilemeye gidiyorum üstüne bu yapılıyor' dedi. Domino efekti vardır ya... Beş günde bütün şirketler el kondu. Bankayla ilgili bir operasyondu zaten önce baba Kemal Uzan sonra da Hakan Uzan ortadan kayboldu. Ama Cem Uzan burada kalarak siyaset yapmaya devam etti.

"İTİRAFÇI OLMADIM, TMSF İFADELERİMLE BÜYÜK TAHSİLATLAR YAPTI"

TMSF tarafından ifadeye davet edildim. Bana orada dediler ki 'biz senin suçlu olmadığını, tek kuruş haksız kazanç elde etmediğini biliyoruz. Ortakların suça bulaşmış olabilir ama sen rahat ol' dediler. Hatta TMSF bütün el koyduğu kurumlara kayyum atarken bana 'şirketi sen yönetmeye devam et' dediler. Ben itirafçı falan da olmadım. İtirafçı demek suça ortak olan kişi demektir. Ben suça ortak olmadım, hatta verdiğim ifadelerle TMSF tarafından bir çok önemli tahsilat yapıldı.