MEDYA KÖŞESİ

Ergenekonvari yollarla demokrasi mücadelesi mi?

Akşam'ın Evet oyu vereceğini açıklayan yazarı Nagehan Alçı bugün köşesinde hükümete yakın gazetelerin son zamanki haber verme tarzına sert bir eleştiri yaptı.

Ergenekonvari yollarla demokrasi mücadelesi mi?
GAZETECİLER.COM -  Nagehan Alçı bugün Akşam gazetesindeki köşesinde çarpıcı bir analize imza atıyor. Referandum için oyunun rengini "Evet" olarak açıklayan Alçı, hükümete yakın gazetelerin son zamanki haber seçimlerine ve haber verme tarzına sert bir eleştiri kaleme aldı.

"Ergenekon yöntemleriyle demokrasi mücadelesi yapılmaz!" başlıklı yazısında "hükümete yakın" diye tanımladığı gazetelerin manşet ve sürmanşetlerinde yer alan dinleme haberlerin yasadışı dinleme ile elde edildiğinin altını çizdi ve "Bu dinleme yasadışı değil mi? Aslan Güner yaptırınca 'Özel hayata tecavüz' olan şey 'Ergenekon karşıtı' cephe tarafından yapılınca mubah mı oluyor?" diye sordu.

İşte Nagehan Alçı'nın "Ergenekon yöntemleriyle demokrasi mücadelesi yapılmaz!" başlıklı yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Evrensel standartlarda özgürlükçü demokratik bir düzen istiyoruz. Ama böyle bir düzene sahip ülkelerdeki temel hukuk kuralı 'Usul, esastan yeğdir' kuralıdır. Siz Ergenekon usulleriyle 'demokrasi mücadelesi' vermeye kalkarsanız demokrasi kavramının içini boşaltırsınız. Mahkeme kararıyla dinlenmiş, savcılar ve hakimler tarafından titizlikle incelenmiş, iddianameye konmuş ses kayıtlarıyla yasadışı olarak dinlenmiş, nasıl montajlandığı belli olmayan kayıtları birbirine karıştırmak yanlış. Bu tür hukuk dışı şekilde dinlenmiş telefonların ortaya dökülmesi, manşetlere çıkarılması ahlaki mi Allah aşkına?

Ben de 12 Eylül halk oylamasında EVET diyeceklerdenim ama bu Ergenekonvari yöntemlerle EVET oylarını artırmaya çalışmayı içime sindiremiyorum. İster Aslan Güner yapsın ister 'EVET cephesi'nden birileri yapsın... Yasadışı dinlemeler suçtur ve bunu yapanlara gereken cezanın verilmesi gerekir!"

Nagehan Alçı
'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.