MEDYA KÖŞESİ

'Erdoğan'ı istemeyen medya sermayesine tüyolar'

Nuran Yıldız, Erdoğan'ı istemeyen büyük sermayenin yapması gerekenleri ve medyayı kullanma biçimlerini bakın nasıl yorumladı.

'Erdoğan'ı istemeyen medya sermayesine tüyolar'
GAZETECİLER.COM -  "Ülkemin geldiği saçma noktaya bak, devletten maaş alan bu memur, koskoca sermaye sahiplerine akıl veriyor!" diyen Nuran Yıldız, siyaset bilimi eğitimi ile uzmanlık alanı olan iletişim'den yararlanarak "Erdoğan'ı istemeyen sermayaye tüyolar" kaleme aldı.

5 madde ve bir de bonus madde ile büyük sermayeye medyadan yararlanarak neler yapması gerektiğini anlatan Nuran Yıldız bakın neler yazdı köşesinde.

Bir, karambolde yumruk atanlardan olma, seçmen o tipler kime vuruyorsa ona sempati duyar.

İki, sahibi olduğun medyada tam cepheden ateş açma. Seçmenin açtığın ateşin hedefi kimse, onu korumak gibi abuk bir eğilimi vardır.

Üç, kendi köşe yazarlarına dikkat et, Erdoğan'a zılgıt çekip, onun rakiplerine öpücük göndermesin. Seçmen bu köşe yazarı tipinden haz etmez. Mesela Ahmet Hakan, Ruşen Çakır gibi köşe yazarları Erdoğan'a vuruyor, cemaate sempati mi duyuyorlar? Bil ki seçmen onların yazdığının tersini yapmaya heveslidir.

Dört, sana "Erdoğan gidici" diyenlere ikamet adreslerini sor. Evleri deniz görüyorsa dikkate alma, onların rüzgârdan anladığı denizden esendir.

Beş, şöyle düşün: Erdoğan'a oy vermek istemeyenler çok ama muhalefete oy vermek istemeyenler daha çok.

Sen sen ol, sermayeyi kediye yükleme. Yüklemişsen de sonradan dövünüp ağlama.

 

Nuran Yıldız'ın yazılarının tamamını okuyabilirsiniz.