MEDYA KÖŞESİ

'Erdoğan’a kızgınlığım, ‘gasteci’ Fatih Altaylı’ya kızgınlığımı azaltmıyor'

"Gazeteciliğe inanmalıyız. Gazetecilere el vermeliyiz." diyen Bağdat, Erdoğan’a kızgınlığım Altaylı’ya olan kızgınlığımı azaltmıyor yazdı.

'Erdoğan’a kızgınlığım, ‘gasteci’ Fatih Altaylı’ya kızgınlığımı azaltmıyor'

Taraf gazetesi yazarı Hayko Bağdat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemik sonrasında Habertürk'teki köşesinde yazmaya "uzun bir tatile çıkacağını" açıklayarak ara veren Fatih Altaylı'ya ayırdı.

"Gazeteciliğe inanmalıyız.  Gazetecilere el vermeliyiz." diyen Bağdat, Erdoğan’a kızgınlığım Altaylı’ya olan kızgınlığımı azaltmıyor yazdı.

İşte Bağdat'ın köşesinde yazdıklarından bir bölüm:

Şimdilerde konuştuğumuz bir başka mevzu var. Erdoğan’ın “operasyon lazım” diyerek uzun bir tatile çıkmasına yol verdiği, belki de kovulmasını emrettiği Fatih Altaylı’nın durumu ne olacak? Elbette Erdoğan için artık sıradanlaşmış olan bu müdahalelerin utanç verici tablosunun farkındayım. Elbette şiddetle lanetliyorum.

Ama söylemeden edemeyeceğim. “Medyada operasyon” dendiğinde aklıma sadece Erdoğan gelmiyor benim. Ahmet Kaya’ya yapılan operasyonun “Vay şerefsiz. Parayı veren Ahmet’i alır” başlıklı köşe yazılarıyla başını çeken… Eren Keskin’e cinsel tacizde bulunmak istediğini canlı yayında söyleyen… Hrant Dink’in koltuğuna oturan genç meslektaşı Rober Koptaş’ı programına konuk edip “soykırım vardır diyenin yüzüne tükürürüm” diyen… Ardından bir Ermeni köyünün, dahası bir Ermeni kilisesinin miras yoluyla da olsa tapusuna sahip olduğunu öğrendiğimiz…

Seçim anketlerinde puanları oradan oraya paylaştıran… Bir operasyon “gastecisi”ne ne kadar üzüleceğimi bilemedim. Erdoğan’a kızgınlığım Altaylı’ya olan kızgınlığımı azaltmıyor işte.

ÇOK OKUNANLAR