MEDYA KÖŞESİ

Erdoğan ve Gül'e 'neler oluyor' diye sordu!

Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar'dan basın özgürlüğü konusunda "neler oluyor" diye çıkış yapmaya yönelten ne oldu?

Erdoğan ve Gül'e 'neler oluyor' diye sordu!

Hakkında açılan onlarca davayı protesto için bir süre Star'taki köşesinin kapısına kilit vudan Şamil Tayyar, hükümetin 1 yıldır bahsettiği "basına özgürlük" yasasını sümenaltı etmesine, dahası kendisini destekleyen köşe yazarlarını bile kendi elleriyle yargının önüne atmasına isyan etti...

"Bizi kurban mı ettiler?" başlıklı yazısında Tayyar şunları yazdı:

"İlk olarak Başbakan Erdoğan açıkladı, medyadaki özgürlük alanlarını genişletici düzenlemeleri en kısa sürede çıkaracaklardı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Adalet Bakanı Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik başta olmak üzere hükümet ve parti temsilcileri, aynı taahhüdü yinelediler.

İlk taahhütleri, geçen yasa dönemi bitmeden yeni yasanın çıkarılması yönündeydi. Olmadı! Daha sonra yeni yasama dönemi açılır açılmaz ekim ayı içinde Meclis gündemine getireceklerini söylediler. Olmadı! Kurban bayramından önce Meclis'e sunacaklarını açıkladılar. Yine olmadı!

Nedir problem, anlamadım.

Duydum ki tasarının pişirildiği Adalet Bakanlığı'nda garip işler oluyor. Daha fazla özgürlük için yola çıkılırken aksine cezaları arttırma eğilimi doğmuş. Soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkileme gibi gazetecileri yıldırma maddelerinde cezalar kaldırılırsa hukuk dışı dinlemelerin yaptırımsız kalmasından kaygı duyanlar varmış!

Bir de efendim, bu düzenlemeyi mutabakatla yapmak istiyorlarmış, onun için meslek örgütlerinden görüş topluyorlarmış! Ama gelmiyormuş!

Bak bak bak..."

Tayyar'ın Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'e "Sahi neler oluyor?" diye sorarak bitirdiği yazının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR