MEDYA KÖŞESİ

Erdoğan o kitap için de özür diler mi?

Radikal yazarı Uğur Vardan sordu: Erdoğan, birkaç ay önce suçladığı bu kitap için bir özür diler mi acaba?

Erdoğan o kitap için de özür diler mi?
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Uğur Vardan köşesinde, Dersim konusundaki polemikleri yorumladı ve  çok ilginç bir soru ortaya attı: "Erdoğan, birkaç ay önce suçladığı bu kitap için bir özür diler mi acaba?"

İşte "Bir özür de kitap için lütfen" başlıklı yazıdan çarpıcı bir bölüm:

Başbakan Erdoğan, son seçim çalışmaları sırasında NTV'de katıldığı bir programda Ruşen Çakır'ın, Ahmet Şık'ın kitabına ilişkin bir sorusuna, "Bazı kitaplar bombadan daha tehlikelidir" şeklinde bir cevap vermişti.

Geçen hafta bu kitaba ilişkin davanın yapılan ilk duruşmasının ardından Şık'ın avukatı Akın Atalay, "Müvekkilimin tutuklanmasının kitabın içeriğiyle ilgisinin olmadığı açıklandı" dedi.

Bu durumda Erdoğan, birkaç ay önce suçladığı bu kitap için bir özür diler mi acaba? Bana kalırsa Erdoğan sadece Şık'ın kitabı için değil, her türlü kitap için özür dilemeli. Bir kitabı bombadan tehlikeli bulan bir başbakan yeterince 'orijinal' bir görüntü ama tarihi boyunca onca kitap yakılmış, yıkılmış, yazarları içeri tıkılmış, işkencelerden geçirilmiş bu toprakların bu türden 'orijinallikler'e ihtiyacı yok diye düşünüyorum.

ÇOK OKUNANLAR