MEDYA KÖŞESİ

Ercan Saatçi TSYD'den 'KINA'ma istedi

Hürriyet Spor'un 'eniştesi' Ercan Saatçi, TSYD'den öyle tuhaf bir istekte bulundu ki spor yazarları çok sert tepki gösterecek.

Ercan Saatçi TSYD'den 'KINA'ma istedi
GAZETECİLER.COM - Hürriyet Spor'dan Ercan Saatçi bugün tuhaf mı tuhaf bir çıkış yaptı.

Fanatik Fenerbahçe taraftarlığı ile bilinen Ercan Saatçi, zorlamayla elde ettiği "gazetecilik" etiketine uymayan bir istekte bulundu.

Şike soruşturmasıyla ilgili medyayı TSYD'ye "şikayet" eden Ercan Saatçi, "spor yazarı meslektaşlarına kınama" istedi.
Bununla da yetinmedi.
Daha tuhaf bir istekte bulundu...
"Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin, medyaya karşı Fenerbahçe taraftarının yanında yer almasını" talep etti..

İşte "tuhaf" kaçan isteği:

"TSYD, temsil ettiği topluluğun içinde de, asırlık çınar olsun olmasın kulüplere, yöneticilerine, sporcularına, taraftarlarına, şuursuzca eleştiri yapılırken, kişisel nedenlerle karalama kampanyaları yapılırken nerelere kayboluyor merak ediyorum doğrusu..! Malum soruşturma yapılırken, hakim ve savcı kesilen yayın organlarını ve yazarlarını da bildiri yayınlayıp kınıyor mu, onları da protesto ediyor mu?
Hayır!

TSYD'DEN FENER İSTEĞİ

Tamam şunu kabul edelim ki taraftarlar camialarını kollayan basın istiyorlar ve eleştirilere kapalılar. Ancak unutulmamalıdır ki, taraftar duygusaldır. Para için ya da görev diye sevmezler takımlarını. Sevdanın ta kendisidir taraftarlık...
Peki TSYD'nin duygusal olmaya hakkı var mı? Sadece üyelerini koruyarak ' olmamaları gereken bir refleks silsilesi içine girmiyorlar mı, duygusal davranıp defans yapmıyorlar mı? Böylesine kabus gibi bir süreçte F.Bahçe taraftarını anlamaya çalışmak, yanlarında olmak yerine vurmaya devam edenlere göz yummuyorlar mı?

KINA MI YOLLUYORLAR?

Ercan Saatçi'nin "tuhaf" satırları devam ediyor...
Şu cümleyi de aktaralım:

"İLKELERDEN bahseden TSYD, gizlilik ilkesi olmasına rağmen çarşaf çarşaf 'cımbızlanmış belge' yayınlayarak, kamuoyunu ve yargıyı etkileme, yanlış yönlendirme suçu işleyen üyelerine de kınama mı gönderiyor, yoksa 'kına'mı gönderiyor bu da merak konusu... "