MEDYA KÖŞESİ

Enver Aysever'i yerin dibine soktu

Gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Enver Aysever için kavga çıkaracak sözler. Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun Aysever'in üstünü neden çizdiğini anlattı...

Enver Aysever'i yerin dibine soktu
GAZETECİLER.COM
CHP kulislerine yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Enver Aysever için şoke eden suçlamalar geldi. Aysever'in CHP listelerinde seçilemeyecek bir yerde aday gösterildiği için isyan ettiğini söyleyen Yarkadaş çarpıcı iddialarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 ay önce Enver Aysever'in üstünü çizdiğini söyleyen Yarkadaş olayın perde arkasını da anlattı. SKY Türk televizyonunda Gürkan Hacır'ın programında yapılan Önder Sav eleştirileri sonrasında CHP'den kanal yönetimine baskı gelmesi karşısında Aysever'in gereken tavrı göstermediğini söyleyen Yarkadaş şöyle devam etti:

"Enver Aysever sosyalist soldan geldiğini söylüyor, Haberal'dan rahatsız olduğunu, Cihaner'in neden aday yapılmadığını söylüyor. Ama esas olay milletvekilliği beklentisinin karşılanmamasıdır. Cihaner de Haberal da darbeye destek olmaktan yargılanıyor. Birine karşı çıkarken diğerine neden sahip çıkıyor? CHP içinde böyle bir ayrım mı yapacağız yani."

KILIÇDAROĞLU, AYSEVER'İ NEDEN ÇİZDİ?

"Kılıçdaroğlu ile 4-5 aydır görüşmek için uğraştı ama Kılıçdaroğlu kabul etmedi. SKY Türk'te Hacır'ın programı sonrası bazı CHP milletvekillerinden kanal yönetimine baskı geldi. O programda ben Önder Sav için ağır eleştiriler yaptım. Bu nedenle bazı milletvekilleri Sav'a yaranmak için kanalın müdürüne yüklendiler. O zaman kanalın müdürü olan kişi de gazetecilikten gelme olmadığı için Enver Aysever'i aradı. 'CHP'lilerle kanalın arası bozuldu, sen bilirsin ne yapalım bu Gürkan Hacır'ı' diye sorduğunda Aysever o zaman nasıl bir tavır gösterdi? 'Bir şey olmaz Gürkan Hacır'ı harcayabilirsiniz' demedi mi? Kılıdaroğlu o zaman Aysever'in üstünü çizdi. "

PARTİ MECLİSİ'NDE MYK ÜYESİNİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

"Eğer o gün Enver Aysever o arkadaşının ifade özgürlüğünü savunabilseydi Kemal Kılıçdaroğlu'nun O'na karşı tavrı böyle olmazdı. Ayrıca Aysever Genel Başkan'la 4-5 aydır görüşmek istedi ama Kılıçdaroğlu izin vermedi. Çünkü, Aysever Parti Meclis'inde Genel Başkan yardımcısı Engin Altay'ın üstüne yürüdü yumruklarını sıkarak."

İşte o anlar:


ÇOK OKUNANLAR