MEDYA KÖŞESİ

Enver Aysever'den Mustafa Sarıgül iddiası

Gürsel Tekin'in istifasını aylar önce duyuran Enver Aysever, ana muhalefeti sallayan istifayı Dört Bir Taraf'ta yorumladı...

Enver Aysever'den Mustafa Sarıgül iddiası
GAZETECİLER.COM
CHP'de patlayan istifa bombasını ilk patlatan isim olan Enver Aysever, partideki gelişmeleri Dört Bir Taraf'ta yorumladı. Aysever, CHP kulislerinden edindiği bilgileri canlı yayında paylaşırken, Gürsel Tekin'in istifasının perde arkasını anlattı.

TEMMUZ'DA ÇARŞAF LİSTEYLE DEMOKRATİK BİR KURULTAY YAPILACAK

"Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin arasında bir uslup farkı, yöntem farkı olduğunu zaten gözlemlemiştim. Gürsel Tekin, ben istifa iddiasını ilk gündeme getirdiğim günlerde istifasını sunmuştu. Bugün kü olay ise şöyle olmuş; Gürsel Tekin Kemal Bey'e "ben biraz dinlenmek istiyorum" demiş. Kılıçdaroğlu da tamam dinlen demiş ama dilekçede istifamı sunuyorum deyince durum netleşiyor. Gürsel Bey İstanbul'da geçmişteki kadrolarıyla birlikte çalışmak ve müdahil olmak istedi. Ama olmadı, Kemal Bey izin vermedi. Temmuz'da yapılacak kurultayda CHP'liler blok değil çarşaf listeyle gidecek, bu bilgi yüzde yüz bir bilgidir. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan aldığım bir bilgidir. Bu kurultay demokratik bir şekilde yapılacak."

MUSTAFA SARIGÜL İDDİASI DOĞRU MU?

"Diğer yandan, Gürsel Tekin'in Mustafa Sarıgül ile hareket edeceği söylendi. Ben Sarıgül'le görüştüm. Kendisi bunların kesinlikle doğru olmadığını söyledi. 'Kılıçdaroğlu rüzgarı devam ediyor, CHP'nin bir gnel başkanlık sorunu yoktur, asla ve asla CHP'yi bölen kişi olmayacağım' dedi. İstanbul belediye başkanlığına aday olup olmaması konusunda ise 'Kılıçdaroğlu'na düşen CHP içinde genel bir af ilan etmektir, o zaman benimle birlikte TDH'deki herkes CHP'ye döner ve İstanbul belediye başkanlığı adaylığı da bir anlam kazanır' dedi.


ÇOK OKUNANLAR