MEDYA KÖŞESİ

Enis Berberoğlu hangi şeyhin torunu?

Evet Enis Berberoğlu bir tarikat şehyinin torunu... Hangi tarikat derseniz, kendi yazdıklarından okuyalım...

Enis Berberoğlu hangi şeyhin torunu?

Ertuğrul Özkök'ün yerine Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturacak olan Enis Berberoğlu'nun dedesinin bir Rufai ve Kadiri şeyhi olduğunu biliyor muydunuz?

BERBEROĞLU KENDİSİ ANLATMIŞTI

KADİRİ VE RUFAİ TARİKATLARI

KADİRİ TARİKATI: Abdülkadir geylani'nin Bağdat'ta kurduğu tarikat... İstanbul'da Nakşibendi'den sonra en çok muride sahip tarikatlardan biri...

Kurtlar Vadisi Irak dizisinde de bir ayin ile gündeme gelmişti. Dizinin kahramanı Necati Şaşmaz ile kardeşlerinin de bu tarikatın üyesi olduğu söyleniyordu.

RUFAİ TARİKATI: Ayin esnasında kendilerinden geçmek için meydan aynası adı verilen ucu topuzlu şişler kullanmaları ile biliniyorlar.

Bütün bu tartışmaların arasında Enis Berberoğlu'nun yıllar önce yazdığı bir yazıda ailesinin geçmişinden bahsettiği geldi aklımıza. Hürriyet'in yeni genel yayın yönetmeninin dedesinin bir Rufai ve Kadiri Şeyhi olduğunu biliyor muydunuz? Berberoğlu bunu 2005'te bizzat kendi açıklamıştı.

İşte 24 Nisan 2005 tarihinde Hürriyet gazetesindeki köşesinde Berberoğlu'nun yazdıkları.

"Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor.

Dedem İzmir'de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım. "

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum