MEDYA KÖŞESİ

Engin Ardıç'tan Neşe Düzel'e: Neşeciğim nereye?

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ni bir ay süreyle yapamayacağını açıklayan Neşe Düzel'i tiye aldı.

Engin Ardıç'tan Neşe Düzel'e: Neşeciğim nereye?

Neşe Düzel, Taraf Gazetesi'ndeki genel yayın yönetmeliği görevini rahatsızlığı nedeniyle bir ay yapamayacağını açıkladı. Bunun üzerine Sabah yazarı Engin Ardıç, bugünkü yazısında "Neşeciğim nereye, savcının bir ıhlamurunu içmeden nereye?" diyerek bir yazı kaleme aldı. 

Taraf Gazetesi genel yayın yönetmeni Neşe Düzel, "Genel Yayın Yönetmenliği görevimi, rahatsızlığım nedeniyle bir ay yapamayacağım. Gazeteyi arkadaşlarım yönetecek. Görüşmek üzere..." diyerek ayrıldı.

İşte Engin Ardıç'ın Neşe Düzel için yazdığı o bölüm:

Ameliyat olmuşsun, geçmiş olsun. Ne ameliyatı olduğunu öğrenemedim, endişelendim. "Nekahat devresinin" tam bir ay süreceğine bakılırsa epey ciddi bir hastalık atlattın demektir
.
Çünkü bir ay süreyle genel yayın müdürlüğü yapmayacakmışsın, adını künyeden çıkarmışlar. (Rapor aldın mı?) Böyle bir proje varmış yani. Siz proje seversiniz.
Fakat şu dönemde pek biçimsiz bir yokluk bu. Dedikodulara yol açabilir. Hani Fatih'in durduk yerde dünya seyahatine çıkması gibi.

Vallahi dürüst, mert, direk gibi dosdoğru, gazetesini de ancak bayilerde satan bir kadın olduğunu bilmesem şöyle diyecektim:

Neşeciğim nereye, savcının bir ıhlamurunu içmeden nereye?
Refik Halid merhumun, İstanbul'dan bir Alman denizaltısıyla kaçan İttihatçılar'ın arkasından yazdığı gibi: Efendiler nereye, bir acı kahvemizi içmeden nereye?

ÇOK OKUNANLAR