MEDYA KÖŞESİ

Engin Ardıç isyan etti: Yalaaaan, yalaaaan!

Engin Ardıç yine coştu. CHP'ye yakın yazarları topa tutan Sabah yazarı 'Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Yalaaaan, yalaaaan' diyor...

Engin Ardıç isyan etti: Yalaaaan, yalaaaan!
GAZETECİLER.COM
CHP'deki iç savaş medyada da ilginç polemiklere konu oluyor. CHP'ye yakın yazarların analizlerine isyan eden Sabah yazarı Engin Ardıç 'Yalaaaan söylüyorlar' demiş bugün.

Ardıç'ın sinir nöbetleri geçirmesine neden olan analizler ise CHP'nin kazandığı söyleenen '73 ve '77 seçimleri. Ardıç, 'seçim falan kazanamamışlardır, düpedüz yalan söylüyorlar' dediği yazısında adeta açmış ağzını yummuş gözünü.

Yalaaaan, yalaaaan

Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Hiç utanmıyorlar.
Parti amigolarını anladık da, "ciddi kabul edilen" adamlar da bunu yapınca çok ayıp oluyor.
Önce "CHP 1950'den beri hiçbir seçimi kazanamadı" diyorlar, sonra da hemen lafı çeviriyorlar: "Yok yahu, 1973 ve 1977 seçimlerini kazanmıştı..."
Nasreddin Hoca'ya okunup üflenmek üzere getirilen çocuk gibi, hangi bir yanını düzelteceksin?
CHP hiçbir serbest seçimi kazanamamıştır, hiçbirini, ama hiçbirini.
1950 seçimini kazanan DP olmuştur. Öyleyse, bir kere "CHP 1950'den beri seçim kazanamadı" demek mantık açısından yanlıştır, sanki 1950'yi kazanmışmış da ondan sonra işler iyi gitmemişmiş gibi bir anlam doğurur.
Oysa CHP 1946 seçimini kazanmıştı, ama bu sonuç "şaibelidir"... Oylar açık verilmiş, sandık başlarına jandarma dikilip seçmen korkutulduğu ve oy kullanan vatandaşa sandık başında açıkça "şuna verme, buna ver" şeklinde emirler yağdırıldığı yetmezmiş gibi (telkin falan değil, düpedüz emir), oy sayımı da kapalı kapılar ardında gizli yapılmıştır!
Eh, buna da pek "serbest" denilemez galiba.
Herhalde utandıkları için, 1946 seçimini hatırlamak ve hatırlatmak istemiyorlar, kazanmıştık diyemiyorlar...

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR