MEDYA KÖŞESİ

Engin Ardıç, Doğan grubuna sert çıktı

Aydın Doğan'ın adamları, bu sefer de tutuklu yargılanan gazetecilerin salıverilmeleri için "kamuoyu yaratmaya", baskı yapmaya çalışıyorlar.

Engin Ardıç, Doğan grubuna sert çıktı

Bugün köşesine "Aydın Doğan'ın adamları, bu sefer de tutuklu yargılanan gazetecilerin salıverilmeleri için "kamuoyu yaratmaya", baskı yapmaya çalışıyorlar." diye başlayan Engin Ardıç şöyle devam etti: "Bu gazeteciler, İlhan Selçuk'un Ankara konsolosu Mustafa Balbay, saldırganlığıyla ünlü Tuncay Özkan, ve hatta Ergun Poyraz diye de bir adam..."

Engin Ardıç "Hayret, Doğu Perinçek'i de "haftalık dergici" ilan edip onu da bu ekibe sokamamışlar şimdilik." diyor ve "Bunu nasıl yapabiliyorlar?" sorusuna şöyle devam etti:

"Çünkü bu ülkede, yürümekte olan davayı yönlendirici yayın yapmak suç, oysa tutukluların bırakılmaları için yargıç üzerinde baskı yaratmak serbesttir!
Bendeniz kodese düşsem, bırakın kıllarını bile kıpırdatmayı, tam tersine bir de zil takıp oynayacaklarından hiç şüpheniz olmasın.
Şimdi elbette "Voltaire demiş ki, fikirlerinize katılmıyorum ama onları savunabilmeniz için..." falan filan ayağı yaparlar.
Yalandır. İnanmayınız. "Kendi adamları" tutuklanırsa yaygarayı basarlar, "bize bir hal olsa" zevkten dört köşe olurlar bunlar... İkiyüzlü heriflerdir."

Engin Ardıç'ın yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.