MEDYA KÖŞESİ

En sevdiği hobisi sanatçı yıpratmak

Neden ben de mesela Ruhat gibi "sanatçıları sanatçılarla kıyaslamayalım, sanatçılarımız çok içli insanlardır, onları üzmeyelim" türü basmakalıp yazılar döşenmiyorum?

En sevdiği hobisi sanatçı yıpratmak
GAZETECİLER.COM -  "Yüzeysel bir bakışla bile 'sersemliğin başyapıtı' olduğu hemen fark edilebilecek herhangi bir Türk filmi hakkında, iki dakika bile düşünmeden 'Sersemliğin başyapıtı' hükmünü veririm.
Damgalarım o filmi.
Ne verilen emeği dikkate alırım, ne de harcanan parayı.

'Sanatçımız' ya da 'sanatçılarımız' üzülecekmişler, kederlenecekmişler, bir daha sanatlarını yapamaz hale geleceklermiş falan dinlemem.

Kırar dökerim."


Kendisi ile ilgili bu tespiti yapan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan başkası değil. Ahmet Hakan, neden filmlerin bazılarına izler izlemez  "Berbat bir film", "Gitmeyin", "Paranıza yazık", "Vaktinize yazık" dediğini yazdı:

Ben neden başkaları gibi, yüzeysel bir bakışla bile 'sersemliğin başyapıtı' olduğu hemen fark edilebilecek bir Türk filmi hakkında 'şahane', 'harika', 'müthiş', 'muazzam' türü sıfatları bolca kullanmıyorum?

Ben neden hep yergide ileri gidip 'berbat', 'dandik', 'sersemce, 'bayağı' türü sıfatları cömertçe kullanıyorum?

Neden ben de mesela Ruhat gibi "sanatçıları sanatçılarla kıyaslamayalım, sanatçılarımız çok içli insanlardır, onları üzmeyelim" türü basmakalıp yazılar döşenmiyorum? Kimileri övgüde aşırı giderken, ben neden yergide aşırı gidiyorum?

BUNUN ÜÇ SEBEBİ VAR
BİR: Çünkü ben, bizde öteden beri var olan ve bir türlü tam yıkılamayan pohpohlama ve gazlama geleneğini tarumar etmek istiyorum. Bu geleneği yıkmak istiyorum.
İKİ: Çünkü ben çektiği sersemin sersemi filmi aşırı derecede pohpohlanmış ve gazlanmış birinin, yeni çekeceği filmdeki sersemlik oranının artmasından endişe ediyorum.
ÜÇ: Çünkü ben ortaya konan bir sanat ürününün, her türlü eleştiriye, yergiye, alaya, hatta sövgüye ve hatta kampanyaya açık olduğunu düşünüyorum. Övgüde aşırıya gitmek nasıl serbestse, yergide aşırıya gitmenin de o oranda serbest olduğuna inanıyorum.