MEDYA KÖŞESİ

'Emin Çölaşanların kıymetini bilelim'

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna'dan "Emin Çölaşan'ların kıymetini bilelim" çıkışı geldi.

'Emin Çölaşanların kıymetini bilelim'
GAZETECİLER.COM-  "Malumunuz, insanoğlu nisyan ile maluldür." diyen Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, köşesinde yine ilginç bir yazı kaleme aldı. "Emin Çölaşan'ların kıymetini bilelim" başlıklı yazısında Tuna, "Hangi kafaların hükümferma olduğu günlerden geçtiğimizi göstermesi bakımından Emin Çölaşan gibiler çok önemlidirler. Allah (celle celaluhu) tabiatta hiçbir şeyi boşa yaratmamıştır." dedi.

İşte Tuna'nın Emin Çölaşan'ın köşesinden Başbakan Erdoğan ile ilgili yazdıklarına yaptığı yorumlardan bir bölüm:

"Kıymeti bilinmeyen şeyleri an gelir kaybedersiniz de ruhunuz duymaz. 'Eyvah' dersiniz para etmez.

Kazanımları yasalarla kanunlarla kayıt altına alabilirsiniz, ama, bilinç kaybına uğrarsanız, neyi kazandığınızı da unutursunuz.

Unutulan şeyin de muhafazası olmaz.

(...) Bu ülkenin 28 Şubat süreci gibi psikolojik çöküş dönemlerinde arzı endam eden köşe yazarları olmuştur.

Çöküşün kimi zaman bir parçası, kimi zaman hülasası gibidirler.

Bunlardan biri Emin Çölaşan'dır.

İmdi, bu insanın 'Kürtçülerin eline düştük' başlıklı ibretlik çaptaki yazısından pasajlar sunacağım: 'Tayyip kim? /Hiçbir özelliği olmayan sıradan bir uyanık vatandaş (...) Ama ağzı laf yapar(...)Şimdi onun ceketinin yakasında ay yıldızlı bir rozet görüyorsunuz. Başbakan olmayı başardıktan yıllar sonra bu rozeti takmaya başladı. Daha önce takmış mıydı?/ Hayır! / Peki o ay yıldız neyin simgesidir? /Türk milletinin. / Onun ağzından 'Türk milleti' diye bir söz hiç duydunuz mu?/ Hayır, duymadınız! / O halde o göstermelik rozet, beyefendinin yakasında ne arıyor!'

Gördüğünüz gibi hiçbir cevabı hak etmeyecek kadar zelil, pespaye bir üslup bu.

(...) Fikir özgürlüğünü yok ettiği iddiasıyla 'padişah' dediği insana hakaret etme hakkını kendinde gören tuhaf bir kafa bu.

Başbakan asıp 'demokrasi ve özgürlük bayramı' ilan eden kafayla aynı dalga boyundaki bir kafa bu!

Bu kafayı arada bir okuyup ibret almakta fayda var.

Okumaya devam edelim: 'Tayyip'in Meclis'te 326 milletvekili var. Oysa Anayasa değişikliğinin doğrudan reddedilmemesi, hiç değilse referanduma götürülmesi için 330 oy bulunması gerekiyor. Kelle sayısı biraz eksik!/Bu durumda birileriyle ortaklık yapması şart. Peki kimle, hangi partiyle yapacak? /Tamamı Kürtçülerden oluşan, Kürtçülük dışında bir şey bilmeyen BDP ile.(...)Amaç belli: /Abdullah'ı okşayıp yumuşatmak, Kürtçüleri bu yöntemle kafakola almak! /Kürtçü kesimden Leyla Zana, Ahmet Türk gibi bazıları, kucağa zaten düştüler ve Tayyip'e övgü düzme yarışında en başta yer almayı başardılar..'

Barışa katkı sunmayı 'kucağa düşmek' tesmiye eden, kandan gözyaşından beslenen bir kafa bu!

Gözyaşı döktüğü vesayet rejiminin mümtaz temsilcileri de PKK'ya '500 gerillanız dağda kalsın, hepsini sınır dışına çekmeyin' demişti.

(...) Uzun lafın kısası: Hangi kafaların hükümferma olduğu günlerden geçtiğimizi göstermesi bakımından Emin Çölaşan gibiler çok önemlidirler.

Allah (celle celaluhu) tabiatta hiçbir şeyi boşa yaratmamıştır.