MEDYA KÖŞESİ

Emin Çölaşan'dan 'açık darbe' çağrısı

Sözcü'nün sürmanşetine o yazıyı koydurdu. Başbuğ'a açık mektubum deyip "darbe" esintili bir yazı yazdı...

Emin Çölaşan'dan 'açık darbe' çağrısı

GAZETECİLER.COM - Emin Çölaşan'ın sürmanşetteki yazısını okuyanlar aynı kanaate vardı.  "Paşam vaziyet hiç iyi değil" diyen Çölaşan, "Başbuğ'a açık mektubum" yazısında adeta darbe çağrısı yaptı.

Çölaşan'ın gazetenin sürmanşetinde yer alan yazısının spotunda yer alan şu cümleler niyetini ayan beyan ortaya koyuyor;   



"Bunların utanmaz medyası manşetlerinde "Özel Harp Dairesinde kozmik odaya girildi" diye çığlık atıyor. Sanki bir savaş yaşıyoruz ve düşman cephesine girildi.

Şu an adını tam hatırlayamadığım değerli bir bilim adamı, “Bilim, ahlâksız bir adamın elinde, kötülük yapmak için güçlü bir silahtır” demişti...
İzninizle tek kelimeyi değiştirerek yazacağım aynı sözü:
“Kalem, ahlâksız bir adamın elinde, kötülük yapmak için güçlü bir silahtır.”
Ve bir söz de bu “ahlâksız ırkçıların” ağababası Nietzche’den…
“İyi bir aileden doğmadıkça hiçbir ahlâklılık mümkün değildir, insanın her ilerleyişi aristokratik toplumdan gelir…”
Bu milletin kahir ekseriyetini “göbeğini kaşıyan adam” olarak niteleyen aristokratların kimler olduğunu biliyorsunuz…
Başka da yorum yapmıyorum…
A.B.O.


"Paşam bu işler öyle kapalı kapılar ardında Tayyip'lele mayyiplerle yapılan görüşmelerle çözülmez. Tayyip bütün bu olanları şimdi ellerini ovuşturarak, büyük bir mutlulukla izliyor."

"Sokaktaki insan soruyor; Nerede bu ordu? Niçin tepki vermiyor? Nedir bu rezalet? Ordu kevgire döndü..."

"Ya siz, sizler ne yapıyorsunuz Paşam? Yoksa kevgirin deliklerinin daha da büyümesini, makamınızın, konutunuzun, Genelkurmay Karargahının basılmasını mı bekliyorsunuz? Korkarım, milletimiz de aynı şeyi düşünüyor, o zaman iş işten iyice geçmiş olacaktır. "

ÇOK ACI PAŞAM ÇOK ACI

"Bu duygular, bu tepkiler çok önemlidir. Lütfen kulak veriniz" diyeh Emin Çölaşan, Başbuğ'a açık mektubuna şöyle devam ediyor; 
 
"Özel Harp Dairesi!.. Genelkurmay'ın en gizli, en kozmik bilgi ve belgelerinin saklı olduğu bu kuruluş günlerdir aranıyor, personel gözaltına alınıyor. Niçin, hangi gerekçeyle? Efendim, iki Özel Harp subayı, Bülent Arınç isimli şahsa suikast yapacakken yakalanmış! Yalan! Üzerlerinde silah milah yok, dahası savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Ama bu fırsat kaçar mı! Özel Harp Dairesi didik didik edildi, kevgire döndürüldü. îşin en vahim yanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamı böyle sudan gerekçelerle kevgire döndürülmüş oldu.

Çok acı Paşam, çok acı. Polislerin kapıda ne işi vardı? Kozmik odaların kapıları niçin mühürlendi ve sonra yeniden açılıp arandı?

O GİZLİ BELGELER TAYYİP'LERİN ELİNE GİDECEK

Ben beklerdim ki, orada bulunan görevliler devlet sırlarını böyle kolay yöntemlerle başkalarına vermesinler. Hiç kuşkunuz olmasın, orada elde edilen gizli devlet belge ve bilgileri, bir süre sonra Tayyip ekibinin ellerine ulaşacak.

Bu iktidarın ne yapmak istediğini, amacının ne olduğunu artık herkes görüyor. Erzincan'da MİT Bölge Müdürlüğü binasını bunlar bastılar, bölge müdürüyle çalışanları içeri attılar. Yargının bir bölümü bunların emir ve hizmeti altında.

BUNLAR SİZİN MAKAMINIZI DA BASAR

Eğer yolu gösteren olduysa, belki Özel Harp Dairesi ile Genelkurmay Başkanlığını yeraltından bağlayan gizli dehlizlerde gezinmiş bile olabilirler...
Ve Paşam, başımızda bu iktidar, karşımızda bu iktidar tarafından hazırlanan mevzuat ve komplolar olduğu sürece, hiç kuşkunuz olmasın, bunlar günün birinde sizin Genelkurmay'daki makamınızı, hatta konutunuzu bile basabilir.

BU HAİNLER...
(...)
Bu hainler Türk Ordusu'nu bir "düşman ordusu" olarak görüyor.
Güneydoğu'da, dağ başlarında terörle mücadele eden bir asker olsaydım, belki de şöyle düşünürdüm: "Bu kaçıncı olay? Benim karargahlarım basılıyor, komutanlarım, silah arkadaşlarım gözaltına alınıyor ve içeri tıkılıyor... Şu ortamda niye canımı tehlikeye atayım!"

ARINÇ'I UNUTMADINIZ DEĞİL Mİ PAŞAM!

Ne demişti yakın geçmişte o Bülent Arınç isimli o şahıs! "Bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Yasadışı güçlerle işbirliği yapmaktan bile çekinmemişler. Aman Allahım... Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar." Sayın Paşam, uğradığınız bu hakaretleri herhalde unutmadınız! Aynı şahıs dün şöyle diyordu: "Arı kovanına çomak soktuk!" Bunlar devletin çivisini çıkardılar. İş çok ciddi. Adına "demokrasi" dedikleri  "hukuk devleti" dedikleri nesne, acaba bu mu?
Hayır, bu olamaz.

SİZ NEYİ BEKLİYORSUNUZ PAŞAM

Tayyip bütün bu olanları şimdi ellerini ovuşturarak, büyük bir mutlulukla izliyor.
Bir ülkede askeri birlikler ve MİT basılıyorsa, o iş bitmiş demektir. Ya siz, sizler ne yapıyorsunuz Paşam? Yoksa kevgirin deliklerinin daha da büyümesini, makamınızın, konutunuzun, Genelkurmay Karargahının basılmasını mı bekliyorsunuz? Korkarım, milletimiz de aynı şeyi düşünüyor, o zaman iş işten iyice geçmiş olacaktır.
Saygılarımla Paşam."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum