KİTAPLIK

Elif Şafak'n son kitabı hakkında müthiş iddia!

Elif Şafak'ın son kitabı İskender hakkında twitterda müthiş bir iddia ortaya atan Oray Eğin kimi suçladı?

Elif Şafak'n son kitabı hakkında müthiş iddia!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Habertürk yazarı Elif Şafak son kitabı İskender ile ilginç bir tartışmanın da kıvılcımını çakmıştı. Kitabının kapağına "erkek kılığına girdiği bir fotoğrafını" koyan Elif Şafak'ın bu yaklaşımı promosyon amaçlı olarak eleştirilmişti.

KAPAKTAKİ O RESİM ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir kitabın kapağındaki o fotoğraf ile ilgili tartışmayı köşesinde şöyle özetlemişti: "tartıştığımız grubumuz ikiye bölündü. Bir kısmımız, bir yazarın edebiyat eserinin kapağına kendi fotoğrafını basmasına itiraz ediyor. Romanı kendi bağlamından kopartıp tamamen bir yazar promosyonuna döndürdüğünü düşünüyor.

Diğer bir kısmımız ise yazarların zaten verdikleri röportajlarla bunu yaptıklarını, Elif Şafak'ın ise belki de kendine getirilen bütün eleştirilere böylesine bir meydan okumayla aldırmadığını gösterdiğinden dem vuruyor."

Kitabın kapağındaki erkek kılığında girmiş fotoğrafıyla ile "Benim kitabımın kahramanı İskender işte böyle bir şeye benziyor" diyen Elif Şafak bu tartışmalar sayesinde kitabın farklı bir şekilde gündeme gelmesini de sağlamıştı aslında. İskender henüz piyasaya çıkmadan 165.000 sipariş almış ve piyasaya  sürülme tarihi öne alınmıştı.

ORAY EĞİN'DEN MÜTHİŞ BİR İDDİA

Oray Eğin ise bugün Twitter'da yazdığı bir mesaj ile Elif Şafak'ın kitabı hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Günün bilmecesi başlıklı mesajında Eğin "Elif Şafak'ın İskender kapağını yapan Uğurcan Ataoğlu bu kapağı nereden çaldı? Kelime 'çaldı' tam anlamıyla. Yarın Akşam'da" yazdı.

Bu çalıntı iddiası şimdiden sosyal medyada konuşulmaya başladın.

ÇOK OKUNANLAR