MEDYA KÖŞESİ

Eleştirmenler Yahşi Batı'yı pek tutmadı gibi

Sinema eleştirmenleri Yahşi Batı'nın seviyesini Cem Yılmaz'ın önceki filmlerine göre düşük buldu.

Eleştirmenler Yahşi Batı'yı pek tutmadı gibi

Senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı Yahşi Batı filmi, dün Kanyon CineBonus'ta ilk kez sinema yazarlarına gösterildi.
 
Çok sayıda film eleştirmenin katıldığı basın gösteriminde, eleştirmenler filmin seviyesini Cem Yılmaz'ın önceki filmlerine göre düşük buldu.

Murat Özer, Yahşi Batı'nın "bir miktar olsun geriye doğru atılmış bir adım" olduğunu söylerken, Cüneyt Cebenoyan filmin ergen muhabbeti düzeyinden öteye gidemediğini savundu.

Yarın gösterime girecek Yahşi Batı, 1800'lü yılların sonunda iki Osmanlı vatandaşının dönemin padişahı tarafından gönderildikleri Amerika görevi sırasında başlarına gelen olayları anlatıyor. Yahşi Batı'nın yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak oturuyor.

Filmde Cem Yılmaz'a Demet Evgar, Özkan Uğur, Ozan Güven gibi oyuncular eşlik ediyor. Filmin son sahnesinde geçen olaylar, gösterim sonrasında filmin devamının Çin'de geçeceğine dair yorumlara neden oldu. Cem Yılmaz ise bu konuyla ilgili soruya, "Neden olmasın!" cevabını verdi.

Eleştirmenler ne dedi?

Uğur Vardan (Eleştirmen): Türk sinemasında bir 'çığır' açmıyor. Ama Western 'çıtasını' yükselttiği kesin. Özellikle sımsıcak oyunculuklara bayıldım.

Murat Özer (SİYAD Başkanı): Bir miktar olsun geriye doğru atılmış bir adım. Eğlenceli, ama önceki filmlerle karşılaştırılacak gibi değil.

Cüneyt Cebenoyan (Eleştirmen): Bir araya gelmiş skeçler gibi geliyor bana. GORA, AROG ve Yahşi Batı. Bir film seyretmiş olma duygusu vermedi. Ergen muhabbeti düzeyinde espriler. Biraz çocukça geldi bana.

Senem Erdile İşmen (Eleştirmen): Esprilerin düzeyi çok düşük. Hikayesi de öncekilerden kötü.

Burak Göral (Eleştirmen): İki arada bir derede kalmış bir espri anlayışı gördüm. Esprilerin düzeyi Recep İvedik seviyesinde. Ulaşacağı kitle bakımından espri seviyesi değişkenlik gösteriyor. Seviye bir düşüyor bir yükseliyor. Ama, 'oyunculuğu, yönetmenliği, kostümü ile bu film çığır açmış' demek de yanlış olmaz.

Yusuf Bülbül / Zaman
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum