MEDYA KÖŞESİ

Ekşi Hükümete Demokrat Parti'yi hatırlattı!

"Oysa kolayı var... Bir yasa çıkartır, "teröre yataklık eden medya" kavramına her kim giriyorsa onları içeri atarsınız."

Ekşi Hükümete Demokrat Parti'yi hatırlattı!

Hürriyet gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, dün Erdoğan'ın partisinin meclis grubunda yaptığı ve medyayı terörün yandaşı olarak tanımladığı konuşmayı değerlendirdiği yazısında Demokrat Parti'nin basına karşı tutumunu hatırlatıyor.

Hükümetin, medyaya yönelik eleştiriler yapmak yerine "teröre yataklık eden medya"yı içeri atacak bir yasa çıkartması önerisinde bulunan Ekşi, Demokrat Parti de benzer bir yasa çıkartmıştı diyor.

İşte Ekşi'nin bugünkü köşesinden çarpıcı bir bölüm:


"Oysa kolayı var. O sınırlara uygun bir yasa çıkartır, "teröre yataklık eden medya" kavramına her kim giriyorsa onları içeri atarsınız.
O zaman akılları başlarına gelir.

Üstelik böyle bir yasanın çıkartılması için ne "milletvekili tam sayısının üçte ikisi"nin oyunu aramak zorunluluğu var, ne de "tam sayıdan bir fazla oya" ihtiyaç var.

İktidar partisi, hükümetten gelen her öneriye "Evet" demeye hazır (TBMM Başkanı hariç) 335 milletvekiliyle bunu rahatça yapabilir.

Nitekim Demokrat Parti iktidarı döneminde bu denendi. Örneğin "Zihinlerde olumsuz duygu ve düşünceler oluşturabilecek türden yayın yapanın" -yanlış anımsamıyorsak- bir buçuk yıl hapisle cezalandırılacağını emreden bir yasa tasarısı Meclis'e sunuldu.

Gerçi çıkan yasada bu hüküm biraz yumuşatılmıştı ama yine de o yasa sayesinde hapishanelere bol sayıda gazeteci atılarak, çözüme ulaşılıp ulaşılamayacağı görüldü.

Ekşi'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar