MEDYA KÖŞESİ

Ekrem Dumanlı'ya göre 'şifre' bahane

Ekrem Dumanlı, kendi gazetesinde yazmaya başlayan Fehmi Koru'nun aksi düşünüyor. Diyor ki:

Ekrem Dumanlı'ya göre 'şifre' bahane

GAZETECİLER.COM - Şifreli kitap iddiası Zaman Gazetesi'nin tepe ismi Ekrem Dumanlı ile ünlü yazarı Fehmi Koru'yu farklı cephelere düşürdü.
Dün Fehmi Koru, sınavın iptalini istemişti.
Bugün Dumanlı, "sınav bahane" diyor ve şifreli kitapçık yok iddiasında bulunuyor. Dediğine göre olan sadece gençlerin hayallerinin siyasete alet edilmesi...
Yazısından bazı bölümler şöyle:

SINAV BAHANE

"Gördünüz mü bu memlekette en makul tartışılacak ve sonuna kadar araştırılacak bir iddia nasıl bir anda günlük siyasete malzeme edilebiliyor? Sandıktan çok da ümitli olmayan insanların (gazeteciler de buna dâhil) üniversite sınavına giren çocukların ve ailelerinin hissiyatını düşünmeden yaptıkları siyasî propagandanın insafla izanla açıklanması mümkün değil. Çünkü bu konu, siyasete sakız edilecek bir konu değil!

ŞİFRELİ KİTAPÇIK YOK

Ortada öğrencilere dağıtılmış 'şifreli kitapçık' yok.
Dolayısıyla o vahim senaryodan istifade eden biri yok. Her ferdin sınav sırasında kullandığı kitapçık internette duruyor. O zaman neyi tartışıyoruz?

SİYASİ PROPAGANDA

(...) Bir yanlışlık varsa iktidar-muhalefet el ele verir, soruşturma açılır, hatalı kişiler varsa en ağır şekilde cezalandırılır ve kamu vicdanını rahatlatacak bir formül bulunur. Yapılacak en kötü tercih, sınavı siyasete alet etmektir.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR