MEDYA KÖŞESİ

Ekrem Dumanlı'dan 'Avcı FIKRASI'

Kim haklı diyor Ekrem Dumanlı, "Avcı mı yoksa cemaat mi?"... Ardından da açıklamalarını getiriyor...

Ekrem Dumanlı'dan 'Avcı FIKRASI'
GAZETECİLER.COM - Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hanefi Avcı'nın cemaatle ilgili iddialarına yanıt verdi.

Avcı'yı "yasak aşkını" gizlemek için cemaate saldırmakla suçlayan Ekrem Dumanlı, "Masum bir aşk ilişkisi değil mesele" dedi. 

Ekrem Dumanlı'yı asıl rahatsız eden ise medyadan özellikle de iktidara yakın bazı gazetecilerden gelen Avcı'ya destek yazıları oldu. Bu kişileri "Avcı'nın yamacıları" ilan eden Ekrem Dumanlı

"Bizde de Avcı söylüyor, bazıları yamacılık yapıyor. Bakalım ne yalanlar duyacağız ve ne yamacılar göreceğiz. Bir gün, "İnsaf be kardeşim!" sesinin yükseleceği kesin.. " diye yazdı.

FIKRALI ELEŞTİRİ

Ekrem Dumanlı, uzun yazısının sonuna da ilginç bir Avcı fıkrası ekledi. Fıkrayı aktaralım sizlere;

"Malum; palavrayı seven bir avcı varmış; bir de o gerçek dışı anlatımları mantıklı hale getirmek için çırpınan bir yamacı. Bir gün avcı köy meydanında coştukça coşmuş ve demiş ki, "Bir geyik gördüm. Yavaşça yanına yaklaştım. Bir attım, kurşun geyiğin ayağından girdi, kafasından çıktı." Köy ahalisi, "Hadi oradan sen de!" demiş, "Olur mu öyle şey!" Avcı saçmaladığını anlayıp duraksamış; ama yamacı atlayıp tevil etmiş bu absürt tabloyu: "Efendim, sakin olun. Ben de oradaydım, geyik başını kaşıyordu, o yüzden kurşun ayağından girip kafasından çıktı." deyivermiş.

Adam coşmuş bu tevil karşısında. "Yine bir gün bir attım. Vurduğum kuşun yanına gittiğimde ne göreyim. Meğer kuş, kızarmış, püryan olmuş, yanında soğan, sarımsak, yoğurt beni bekliyormuş." Köylü yine isyanda. Avcı dönmüş endişe dolu gözlerle yamacıdan yardım istemiş. Yamacı, "Yetti kardeşim, biraz insaf et. Hadi vurdun diyelim kuşu. Sonra sürtünmeden dolayı ateş oldu, düştü tepsiye. Ama soğanı, sarımsağı nereden bulayım ben şimdi?"

Bizde de Avcı söylüyor, bazıları yamacılık yapıyor. Bakalım ne yalanlar duyacağız ve ne yamacılar göreceğiz. Bir gün, "İnsaf be kardeşim!" sesinin yükseleceği kesin..

KİM MAĞDUR? AVCI MI CEMAAT Mİ?

Ekrem Dumanlı'nın yazısının başlığı böyle... Uzun bir yazı...
Meraklısı
ÇOK OKUNANLAR