MEDYA KÖŞESİ

Ekrem Dumanlı magazincilere çaktı

Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, magazin programlarına ağır bir eleştiri getirdi ve şu isteğini dillendirdi.

Ekrem Dumanlı magazincilere çaktı
GAZETECİLER.COM - Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı, ekranlardaki magazin programları için ağır bir eleştiri getirdi.
Bu programları seviyesiz ve müstehcen olarak niteledi.

Ramazan ayının başladığını hatırlatan Ekrem Dumanlı, magazincilerden bir istekte bulundu. İşte yazdıkları:

"Televizyonlardaki
magazin haberlerinin plajlara odaklandığı bir yaz döneminden geçiyoruz. Maalesef programlar seviyesiz, müstehcen. Özendirdiği hayat modelinin dinî ve kültürel değerlerimize ne kadar uyduğu ayrı bir tartışma konusu. Her neyse.

Ramazan ayına girildiğine göre magazinci arkadaşlardan biraz daha dikkatli ve saygılı davranmasını istesek çok büyük bir beklentiye mi girmiş oluruz?"


MEDYANIN "İSTİFA" TAVRINI BEĞENDİ

Star'ın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun aksine Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı medyanın TSK'daki istifalar karşısındaki tavrını beğendi.
Ekranları bu kez kriz tellallarının işgal etmediğini, gazetelerin attığı manşetlerinde demokratikleşmede alınan yolu gösterdiğini söyledi.

İşte Dumanlı'nın medya yorumu:

"Birkaç sene önce buna benzer bir hadise yaşansaydı, ekranları kriz tellalları işgal eder, asker-sivil ilişkilerindeki kıvılcımın üzerine antidemokratik yorumlarla benzin dökerdi. Dört sene önce 27 Nisan bildirisi yayınlandığında öyle olmamış mıydı? Yine o yolu seçenler çıkmadı değil. Ancak medyanın ezici bir çoğunluğu hükümetin süreci doğru yönettiği üzerinde ittifak etti.

Cumartesi günü atılan manşetler Türkiye'de demokratikleşme sürecinin aldığı mesafeyi gözler önüne seriyor. Artık Türkiye, eski Türkiye değil. Taşlar yerine oturuyor ve herkes asli görevine dönüyor."

Ekrem Dumanlı'nın köşesine gitmek için