MEDYA KÖŞESİ

Ekrem Dumanlı Hürriyet ile alay etti

Hürriyet Gazetesi Uğur Arslan gözaltına alınınca ilginç bir manşet atmıştı. İşte o manşetle bugün Ekrem Dumanlı kafa buldu.

Ekrem Dumanlı Hürriyet ile alay etti
GAZETECİLER.COM - Deniz Feneri'nin geçen haftaki dalgası ünlü sunucu Uğur Arslan'ı adliye koridorlarına taşımıştı.
Uğur Arslan'ın gözaltına alınmasına Hürriyet Gazetesi şaşırtan bir manşet atmıştı:
Karagümrük şimdi yandı

Sonrasını biliyorsunuz...
Uğur Arslan 4 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Hürriyet'in kehaneti tutmamış, manşeti arşivdeki "infaz" manşetleri arasındaki yerini almıştı.

Bugün Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Hürriyet'in ayıbını yüzüne vuruyor...

"Ne oldu, Karagümrük yandı mı?" diyerek hem Hürriyet ile kafa buluyor hem de yargısız infaz zihniyetini orta yere seriyor.

İşte o yazıdan bölümler:

Ne oldu, Karagümrük yandı mı?

Ergenekon davaları ile ilgili ortaya çıkan en somut delilleri bile görmezden gelerek masumiyet karinesine, 'zanlılar kesinlikle suçsuzdur' anlamı yükleyenler, konu Deniz Feneri'ne gelince elde avuçta ne varsa her şeyi dibine kadar kullanıyor. Daha şimdiden Deniz Feneri şüphelilerini kesin suçlu ilan ettiler bile.

ZİL TAKIP OYNADILAR

Hafta içinde yaşanan bir gözaltı bazı kesimlerin yargıya intikal eden davalarda ne denli yanlı olduğunu ve nasıl bir çifte standart gözettiğini gözler önüne serdi. Sunucu Uğur Arslan gözaltına alınır alınmaz adeta zil takıp oynayanlar, hem internetten hem de gazete manşetlerinden 'Karagümrük şimdi yandı' diyerek yürütülmekte olan soruşturmayı hakikaten bir yangın alanına çevirdi. Güya Arslan'ın "Karagümrük Yanıyor" adlı şiirine atıfta bulunuyorlardı; ancak gözaltına alınma haberinin her satırında bir kin ve intikam kokuyordu.

(...) DEMEK Kİ KARAGÜMRÜK YANMAMIŞ

Bir sunucu gözaltına alındığında insan bu kadar zafer naraları atar mı? Sonuçta Uğur Arslan serbest bırakıldı. Demek ki Karagümrük yanmamış. Aslında yanan başka bir şey...


Yazının tamamı için tıklayın