MEDYA KÖŞESİ

Ekrem Dumanlı BDP'lileri kızdıracak

BDP mızıkçılık yapan çocuklar gibi tansiyon yükselince 'dağa çıkarız ha!' diyor...

Ekrem Dumanlı BDP'lileri kızdıracak

GAZETECİLER.COM - YSK bir karar verdi...
Siyaset tıkandı, sokaklar kan gölüne döndü...
Peki bu olayın sorumlusu kim?
Derin devlet düğmeye mi bastı?
BDP bu işin hangi noktasında yer aldı?

Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı bugün çarpıcı tespitler yapıyor. YSK'nın kararını derin devletin oyunu olarak görüyor...
BDP'nin de AK Parti'yi sorumlu gibi gösterme çabasına dikkat çekiyor...
Sokakları savaş alanına çeviren BDP'ye ağır bir dille yükleniyor.

Dumanlı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Maalesef BDP, provokasyona açık bir parti izlenimi veriyor. Tansiyon ne zaman yükselse mızıkçılık yapan çocuklar gibi "Dağa çıkarız ha!" deyip demokratik arenayı terk etmek, doğru bir yaklaşım olmasa gerek. Harareti yüksek her tartışmanın göbeğinde terör eylemlerini şantaj unsuru gibi kullanmak da hoş bir metot değil. Hele yapılan bazı eylemler var ki, insanın yüreğini ağzına getiriyor. Bunun siyasetle, demokratik taleplerle bir ilgisi olamaz.

Manzarayı bir daha özetleyelim: YSK hiç kimsenin tasvip etmediği bir karar verince demokratik tepkiler her kesimden peşi peşine geliyor. Güzel. Peki, vatandaşa saldıranlara ne demeli, araba yakanları hangi sıfatla tavsif etmeli, molotofkokteyliyle insanları taciz edenleri nasıl anlayışla karşılayabilmeli!

BDP SIRTINI TERÖRE YASLIYOR

BDP bir an önce demokratik tepkiyi öğrenmek zorunda. Sırtını bir terör örgütüne dayayarak siyaset yapmanın dünyanın hiçbir yerinde sempatik karşılanacak bir yanı yok. Terörün koynunda yapılan siyaset, insanı haklıyken haksız duruma da düşürür.

Ayrıca şunu da yeri gelmişken söyleyeyim: Güneydoğu'da hiçbir parti tabela asamıyorsa onların hakkını da BDP savunmalı. Bütün partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının camları kırılıyor, insanlar tartaklanıyorsa, BDP orada da demokratik bir tepki koyabilmeli. Cami imamlarını sokak ortasında infaz eden terör örgütüne tavır almalı ki, mağdur edildiklerinde toplumun bütün kesimleri kendilerine sahip çıkabilsin.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR