MEDYA KÖŞESİ

Ekrandaki 'izdivaç' aile yapısını çatırdatıyor

İzdivaç programlarına tepkiler yükselmeye başladı. Aile yapısı çalıştayında bunlar söylendi.

Ekrandaki 'izdivaç' aile yapısını çatırdatıyor

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından 12 ilde düzenlenen 'Aile Çalıştayı'nın birincisi Antalya'da başladı.
 
Çalıştay, toplumda aile eksenli yaşanan güncel sorunların tespitini ve çözümünü amaçlıyor.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadın ve çocuklara yönelik istismarın çözüm adresinin yine aile olduğunu belirtti.

Türk toplumunun kadim aile geleneği sayesinde tarih boyunca kültürel kimliğini koruduğunu ifade eden Kavaf, "Türk ailesi, özürlüsünden yaşlısına, kadınından gencine kadar ailedeki sorunu çözmede kendi yöntemlerini üretmiş ve komşusuyla, akrabasıyla, imecesiyle, vakıflarıyla ayakta kalmayı başarmıştır." dedi.

Çalıştaya katılan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de televizyonlarda yayımlanan evlilik programlarına tepki gösterdi. "Desti İzdivaç, aile yapısının temelini çatır çatır çatırdatan bir program." diyen Yüksel, şunları söyledi:

"Bilim adamları, ailenin korunması için bu programları incelemeli. Yaşlı yaşlı teyzeler, amcalar televizyonda, 'Valla baktım kahve içtik olmadı' diyor. 'Öbürü gelsin' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Benim geldiğim şudur: Bu kadar güçlü bir toplumu tepetaklak etmenin yegâne yolu Türk ailesinin gücünün ortadan kaldırılmasıyla orantılıdır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum