MEDYA KÖŞESİ

Ece Temelkuran Domuz Gribi'nden bildiriyor!

Milliyet'in muhalif yazarı Ece Temelkuran Domuz Gribi'nin günlüğünü tutuyor adeta. Temelkuran'ın Domuz Giribi'nden canlı yayını sürüyor.

Ece Temelkuran Domuz Gribi'nden bildiriyor!

GAZETECİLER.COM

Ece Temelkuran'ın yorgan döşek yataklara düştüğünü ve Domuz Gribi'yle savaş halinde olduğunu duyanlarınız vardır. Miliyet'in muhalif yazarı Temelkuran bugün de Domuz Gribi'nden bildirmeye devam ediyor. Daha önce de söyledik; hastalığı merak edenler okumalı Temelkuran'ı. Aşama aşama Domuz Gribi yolculuğunun günlüğünü adeta.

Temelkuran hastalığın iyi ve kötü yanlarını ayrı ayrı incelemiş.

"İnanılmaz fiyakası var

Bir kere hastalık popüler. Öyle alelade, amele tipi grip değil. Anlı şanlı domuz gribi! Dolasıyla beni de şaşırtan bir fiyakası var. Bu fiyakanın güzel sonuçları da kendi içinde ikiye ayrılıyor:

1. Dün, sağ olsunlar, Kürt ve Türk siyasetinin önde gelen isimleri, basın ve edebiyat dünyasının saygın simaları tebriklerini, (pardon!) geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bir insana aynı gün içinde Can Dündar’dan çorba pişirme ve Mirgün Cabas’tan bir kasa greyfurt gönderme teklifi nasıl gelebilir başka türlü! Yaşar Kemal ve Ayşe Baban aramış misal. Sadece bu bile bir penisilin tesiri yaratmaz mı bünyede. Hasan Cemal’e ve sevgili dostum Sırrı Süreyya Önder’e kaç kere “Aman elini yıka muhakkak” dediğimi hatırlamıyorum telefonda. Parasetemol kafası!

2. Hastalık, etrafında yarattığı felaket haresi sebebiyle insanlarda aniden ölüp gidivereceğiniz kaygısı yarattığından, enteresan bir imkân sunuyor. Nasıl bir imkân bu? Her insanın gizli gizli istediği kendi cenazesini izleme arzusunun gerçekleşmesine benzer bir şey.

El üstünde bir sebep

Fiyaka perdesi kalkınca ortaya çıkan “karanlık gerçekler” ise şunlar:
Hastalığın kuluçka süresi iki gün imiş. Şahsen hasta olarak sağlamasını yaptım. Yani şöyle “Boğazımda bir yanma hissi” dediğiniz anda bilin ki grip olmaya başlıyorsunuz.

Bundan sonra yapabileceğiniz tek şey “İnşallah domuz gribidir” demek. Zira grip olmanın meşru bir işe gelmeme sebebi bile sayılmadığı azgelişmiş ülkemizde domuz gribi el üstünde tutuluyor. Benden size tavsiye, hastalığın bu karizmasını kullanın ve o iki gün evden çıkmayın. Benim gibi eylemden toplantıya, toplantıdan iş yemeğine koşturulmasın. Sonuç felaket oluyor.

Herkesin şahsi domuz gribi yorumu farklı olabiliyor fakat şahsımınki öksürüklerle başladı. İki gün sonra gelen “Hayattan bıktım” hissine eşlik eden hafif bayılma duygusu beni devirdi. Dolayısıyla necip Türk milletine en önemli tavsiyem şudur:
Yat aşağa! Domuz gribine kafa tutma!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar