MEDYA KÖŞESİ

Ece, geleneksel Kürt kıyafetiyle ekranda

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasından notlarını aktaran Ece Temelkuran canlı yayına geleneksel Kürt kıyafetiyle çıktı...

Ece, geleneksel Kürt kıyafetiyle ekranda
GAZETECİLER.COM
Gazete Habertürk yazarı Ece Temelkuran, Diyarbakır'da yüzbinlerce insanın katıldığı 'Newroz' kutlamasındaki izlenimlerini Habertürk ekranlarında anlattı. Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Temelkuran, Nevruz notların kadar geleneksel Kürt kıyafetiyle de dikkat çekti.

Temelkuran, kutlamaya 1 milyon civarında insanın katıldığını söylerken köşesinde de yazdığı gözlemleri aktardı. Bölgede yaşanan değişimi, Diyarbakır'da inşa edilen AVM'lerden ve sosyal gelişimden söz eden Temelkuran kutlamaların ortak sloganına da dikkat çekti. Temelkuran, 'Gösterilerde "An azadi an azadi" sloganı öne çıktı. Eskiden bu slogan "An azadi an mırın" (Ya özgürlük ya ölüm) iken bugün "An azadi an azadi" (Ya özgürlük ya özgürlük) oldu.' dedi.

Temelkuran, kutlamaların medyada yansıtılma biçimini eleştirdi:

'İlk kez gelen biri için çok acayip bir şey. Böyle bir kitle böyle bir enerji çok şaşırtıyor. Dünyanın en büyük en kalabalık politik pikniği gibi aslında. Ama ben baştan biraz kırık izledim. Çünkü ertesi gün gazetelerde medyada nelerin yazılacağını biliyordum. Nitekim öyle de oldu. Bugün gazetelerde taşlar ve sopalar öne çıktı.'

GELENEKSEL KÜRT KADIN KIYAFETİYLE CANLI YAYINA ÇIKTI

Temelkuran, 'Newroz' gözlemlerini aktardığı programda hayli renkli ve yöresel kıyafetiyle de dikkat çekti. Didem Arslan Yılmaz konuğunun kıyafetine iltifatlar dizerken takılmadan geçmedi. Yılmaz elbise için 'Çok yakışmış, insanın halay çekesi geliyor' deyince Temelkuran 'Onu da yaparsak artık kapıya dayanırlar herhalde' dedi.

İşte o anlar:



Ece Temelkuran'ın Nevruz gözlemlerini aktardığı yazısını okumak için
ÇOK OKUNANLAR