GÜNÜN MUHABİRİ

Duygu Durgun

T24

Duygu Durgun

T24'te, Objective Araştırmacı Gazetecilik Programı desteğiyle hazırladığı "Soma'nın en sıcak yazı" dosyasına devam eden Duygu Durgun, haber analizinin girişinde şöyle anlatıyor yazdıklarını:

“Soma’nın En Sıcak Yazı’’ dizimizin bu bölümünde, devletin madencilere verdiği sözlerin somut karşılığını hâlâ bulamadığı; ölenlerin öldüğüyle kalıp; sağ kalan işçilerin ‘’ölümüz dirimizden değerliymiş’’ diyerek çaresizliklerini haykırdığı günlere tanıklık ettik. Madenciler, bir yandan kredi ve banka borçlarını düşünürken bir yandan da Soma havzasındaki sermaye - devlet - taşeronluk sisteminin kurduğu çarpık yapıya örgütlü mücadeleyle karşı çıkmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, ağustosun en sıcak günlerinde Soma ve Kınık’ı dolaşıyor; maden katliamı sonrası sağ kaldıklarına bile sevinemeyen işçilere kulak veriyoruz bu kez…

ile Durgun günün muhabiri oldu.

Objective Araştırmacı Gazetecilik Programı Nedir?

Objective, araştırmacı gazetecilik çalışmaları için Türkiye ve altı ülkede Niras/BBC ortaklığıyla Danimarka Dışişleri Bakanlığı'nın fon sağladığı bir medya geliştirme projesi.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı’nın sağladığı fonla gerçekleşek proje Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Moldova ve Belarus'ta yürütülecek. Araştırmalar için doğrudan mali destek sağlanacak program için Objective, adaylara "Kitle hareketlerinin ve protestoların demokrasiye etkisi", "Türkiye ve Avrupa Birliği", "Nükleer enerji" ve "1990’lılar kuşağı" hakkında teklif sunmalarını önerirken başka araştırma alanları hakkında sunulacak tekliflere de açık.

ÇOK OKUNANLAR