MEDYA KÖŞESİ

Dünyaca ünlü entelektüel Star'da!

Star gazetesi yorumcu kadrosuna dünyanın en etkili 100 entelektüeli listesinde 8. sırada olan Tarık Ramazan'ı da kattı.

Dünyaca ünlü entelektüel Star'da!
GAZETECİLER.COM - Müslüman Kardeşler örgütünün kurucusunun torunu olan, yazı ve çalışmalarıyla dünyanın önde gelen Ortadoğu ve İslami hareket uzmanlarından Tarık Ramazan Star'daki yazılarına başladı.

Günümüzün en çarpıcı düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Tarık Ramazan, Amerika'da yayınlanan Foreign Policy ve Ingiliz Prospect dergilerinin hazırladığı "Dünyanın en etkili 100 entelektüeli" listesinde sekizinci sırada yer almıştı.

TARIK RAMAZAN HAKKINDA

Oxford Üniversitesi Teoloji Fakültesi'nde İslam Çalışmaları Profesörü olan Tarık Said Ramazan aynı zamanda Oxford St. Anthony's College, Kyoto Doshishi Üniversitesi ve Londra Lokahi Foundation'da araştırmacı olarak görev yapıyor. Tarık Ramazan ayrıca Brüksel'de bulunan Avrupa Müslüman Ağı'nın başkanlığını yürütüyor. Batı düşüncesinin yanında İslam düşünce geleneğine de vâkıf olan Ramazan, iki tarafı da anlayabilen en güçlü entelektüeller arasında gösteriliyor. "Avrupalı Bir Müslüman Olmak" (1999), "İslam, Batı ve Modernleşme Mücadelesi" (2004), "Batılı Müslümanlar ve İslam'ın geleceği" (2007), "Radikal Reform: İslami Ahlak ve Özgürleşme"(2009) kitaplarıyla tanınıyor.

Ramazan'ın Star'daki ilk yazısını okuyabilirsiniz.