MEDYA KÖŞESİ

Dünden bugüne Türkiye'nin en güçlü yazarları

Akşam yazarı Yurtsan Atakan Google aracılığı ile yaptığı araştırmasının sonuçlarını yakında açıklayacağını ilan etti.

Dünden bugüne Türkiye'nin en güçlü yazarları

GAZETECİLER.COM "Bir - iki sene aralıklarla yaptığım 'Türkiye'nin en etkili yazarları' listeleri büyük ilgi görüyor." diyen Akşam yazarı Yurtsan Atakan, köşesinde daha önce yaptığı araştırmaların geniş bir özetini verdi ve 2010 yılının en etkili yazarlarını da yakında açıklayacağını ilan etti.

İşte Atakan'ın Google arama sonuçlarına dayanarak geliştirdiği bir yöntemle yaptığı araştırmaların geniş bir özeti:

Türkiye'nin En Etkili Yazarları araştırmalarının ilkini Aralık 2004'te, ikincisini Ağustos 2005'te olmak üzere Hürriyet'te yazarken yapmışım. Üçüncü araştırmayı Gazeteport'ta Nisan 2009'da yayımlamışım.

2009'daki son araştırmada Türkiye'nin En Etkili Yazarları listesinin ilk beşi şöyle sıralanmış: 1. Can Dündar, 2. Reha Muhtar, 3. Özdemir İnce, 4. Emin Çölaşan, 5. Çetin Altan

Hürriyet'te yayınlanan ilk iki araştırmada tüm yazarları sıralamak yerine Hürriyet yazarlarının listesini vermekle yetinmişim. Kendi kişisel arşivime bakıp sonuçlara ulaştım. 2004'teki araştırmada listenin en tepesinde Hıncal Uluç var. Hıncal Uluç'u sırasıyla Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, Emre Kongar ve Serdar Turgut izliyor.

2005'te ise sıralama şöyle değişmiş: 1. Çetin Altan, 2. Fatih Altaylı, 3. Ertuğrul Özkök, 4. Emin Çölaşan, 5. Cüneyt Ülsever. Bu arada Özdemir İnce'nin 2005 listesine altıncı sıradan girerek 2009 listesinde üçüncülüğe yükseleceğinin işaretini verdiğini de belirteyim.

Bakalım bu yıl ne sürprizler olacak güncellenmiş listede?

ÇOK OKUNANLAR