MEDYA KÖŞESİ

Dündar'dan 'ABD Erdoğan'ı neden devirmedi?' yazısı

Sözcü yazarı Uğur Dündar, AKP'li Hüseyin Çelik'in ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye sert çıkışını hatırlattı. Bakın nasıl bir analiz yaptı...

Dündar'dan 'ABD Erdoğan'ı neden devirmedi?' yazısı
GAZETECİLER.COM - Sözcü yazarı Uğur Dündar, AKP'li Hüseyin Çelik'in ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye sert çıkışını hatırlattı.

Uğur Dündar'ın Sözcü'deki köşesinden yaptığı analizde şöyle yazdı:

"Hü­se­yin Çe­li­k'­i din­ler­ken, bir za­man­lar Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­ın göz­de da­nış­man­la­rı ara­sın­da yer alan Cü­neyt Zap­su­'nun, Was­hing­to­n'­da­ki ün­lü ko­nuş­ma­sı­nı da anım­sa­dım.

AK­P'­nin Bush Yö­ne­ti­miy­le iliş­ki­le­ri kö­tü­ye gi­din­ce, Cü­neyt Zap­su ve Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Şa­ban Diş­li so­lu­ğu Ame­ri­ka­'da al­mış­lar­dı.

Zap­su, Ame­ri­can En­ter­pri­se Ins­ti­tu­te ad­lı dü­şün­ce ku­ru­lu­şun­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, "Bu adam­dan (Tay­yip Er­do­ğan) ya­rar­la­nın. Ben­ce onu de­vir­me­ye çalış­mak, de­lik­ten aşa­ğı koy­mak ye­ri­ne, onu kul­la­nın! Tek­li­fim bu­dur!" de­miş­ti.

Yo­ru­ma ge­rek yok, tek­lif çok açık, çok net!

Tek­lif AK­P'­den, kul­lan­mak ve iç iş­le­ri­mi­ze ka­rış­mak on­lar­dan!

* * *

Was­hing­ton ve Ba­tı, ye­ni Os­man­lı­cı­lık ha­yal­le­ri pe­şin­de ko­şan, yü­zü­nü Do­ğu­'ya dö­nen, des­po­tik re­jim he­ves­li­si AK­P'­yi, ar­tık pek cid­di­ye al­mı­yor.

Bu doğ­rul­tu­da­ki ilk me­saj, Baş­kan Oba­ma­'nın, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n'­la ko­nu­şur­ken çek­tir­di­ği beyz­bol so­pa­lı fo­toğ­raf­la da ve­ril­miş­ti.

Oba­ma o fo­toğ­raf­la, Theo­dor Ro­osvel­t'­in baş­kan­lı­ğın­dan bu ya­na, Ame­ri­ka­'nın dış po­li­ti­ka­sı­na "ka­rı­şı­rım, ama ka­rış­tır­ma­m" an­la­yı­şı­nın ege­men ol­du­ğu­nu
ha­tır­lat­mış­tı.

Uğur Dündar'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.