MEDYA KÖŞESİ

Dumanlı'dan Büyükelçi'ye sert yanıt

Diplomatik nezaketten hiç nasip almamış bu adam, geçenlerde Türk basınına neyi yazıp yazmayacağını anlatıyordu. Bu arada Zaman'a ve Today's Zaman'a da veryansın ediyordu. Böyle kaba saba bir büyükelçi hayatta görmedim.

Dumanlı'dan Büyükelçi'ye sert yanıt
GAZETECİLER.COM - Türkiye'de görev süresi dolan İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, veda yemeğinde "İlişkilerimizin iyi olmasını istiyorsanız, kalemlerinize dikkat edin" diyerek giderayak gazetecileri tehdit etti.

ZAMAN MUHABİRİNE HAKARETE VARAN SÖZLER SARFETTİ

İran'ın bugün görevini bırakacak olan büyükelçisi giderayak Türk basınına suçlamalarda bulundu. Salı akşamı İran elçilik binasında diplomasi muhabirlerine verdiği yemek daveti öncesinde konuşan Bahman Hüseyinpur'un bazı misafirlerine hakaret ederek, asılsız haber yapmakla suçladığı belirtildi.

Kendisine soru soran Zaman ve  Today's Zaman muhabirine ve yemekteki diğer Türk gazetecilere yüklenen büyükelçi, "Kalemlerinize dikkat edin" şeklinde direktif verdi.

ZAMAN GENEL YAYIN MÜDÜRÜNDEN SERT YANIT

Zaman gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı bugün köşesinde İran Büyükelçisinin o tavrını yorumladı ve sert bir dille yanıt verdi.

İşte Dumanlı'nın eski büyükelçi için yazdıkları:

"Bir gün telefon çaldı; bir genel yayın yönetmeni vardı karşımda. "İran Büyükelçisi'nin sana yazdığı mektuba cevap verecek misin?" dedi. "Ne mektubu?" dedim. Meğer mektup yazıyor, mektubun nüshalarını gazetecilere gönderiyormuş.

BÖYLE KABA SABA BİR BÜYÜKELÇİ GÖRMEDİM

Diplomatik nezaketten hiç nasip almamış bu adam,
geçenlerde Türk basınına neyi yazıp yazmayacağını anlatıyordu. Bu arada Zaman'a ve Today's Zaman'a da veryansın ediyordu. Böyle kaba saba bir büyükelçi hayatta görmedim.

AYNISINI TÜRK BÜYÜKEÇİ İRAN'DA YAPSA NE OLUR?

Tek bir soru: Bir Türk büyükelçisi Tahran'da aynı lafları gevelese İran Devleti ne yapar? Bizim devlet ne yapıyor?

BU SAYGISIZ SÖYLEMİN FATURASI AĞIR GELİR İRAN'A

Neyse ki Sayın Büyükelçi "veda" ediyormuş. Umarım yerine gelen kişi nezaketten bu kadar yoksun değildir. Aksi takdirde bu saygısız söylemin faturası ağır gelir İran'a."



Dumanlı'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.