MEDYA KÖŞESİ

Doğan Yurdakul eşini görebilecek mi?

Mevzuatı hafifçe esnetme pahasına de olsa bir formül bulunarak Doğan Yurdakul'a eşi ile görüşme imkanı sağlanabilecek gibi...

Doğan Yurdakul eşini görebilecek mi?
GAZETECİLER.COM- Vatan Ankara temsilcisi Bilal Çetin bugün köşesinde Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Soner Yalçın'ın çağrısını ve bu çağrıyla ilgili Adalet Bakanı'nın tutumunu yorumladı.

Soner Yalçın, aynı davadan kendisiyle birlikte tutuklu olan gazeteci yazar Doğan Yurdakul'un eşinin rahatsızlığını dile getirerek, savcılara, hakimlere, Adalet Bakanlığı'na ve Hükümet'e seslenmişti:

"Doğan Yurdakul'un eşi Güngör Hanım ölüyor. Doğan Ağabey, bir kez daha eşinin gözlerine bakarak veda etmek için izin istiyor..."

BAKAN ERGİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Bilal Çetin, dün konuştuğu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e Soner Yalçın'ın merhamet çağrısını sordu. İşte aldığı yanıt:

"İnsani bakımdan çok üzüldüm. Konu bana intikal ettikten hemen sonra bu sabah arkadaşlara talimat verdim, hem mevzuat açısından nasıl bir formül bulunabileceğini araştırıyorlar hem de diğer yandan hastanın sağlık durumu ile bilgi alınıyor.

Biliyorsunuz bu tür insani konularda son derece hassas davranıyoruz. Daha önce de özellikle tutuklu yakınlarının ölümü durumunda bazı sıkıntılar çıkmıştı. Seçim öncesi o konuya ilişkin bir yasal düzenleme yaptık. Sadece hükümlüler için verilen birinci derecede yakınlar için ölüm iznini tutuklu sanıklar için de getirdik. Daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile bunu ikinci derecede yakınlar ve hısımlar için de genişlettik.

Ama hastalık konusunda nasıl bir yol izlenecek? Onu şimdi araştırıyoruz. Bahsettiğiniz bu görüşme talebi çok insani. Mevzuata aykırı olmayacak bir formül üretilebilmesi durumunda tereddütsüz görüşme izni verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. İnceleme bugün yarın tamamlanır ve inşallah bu görüşmeyi sağlayabiliriz..."

Çetin, köşesinde "Ergin'le yaptığımız telefon konuşmasından edindiğim izlenim o ki, mevzuatı hafifçe esnetme pahasına de olsa bir formül bulunarak Doğan Yurdakul'a eşi ile görüşme imkanı sağlanabilecek gibi..." diyor.