MEDYA KÖŞESİ

Doğan yazarından Taraf'a Gülen çıkışı!

Derya Sazak Taraf gazetesinin Baykal'ı istifaya götüren süreci haberleştirmemesini ilginç bir analizle yorumladı.

Doğan yazarından Taraf'a Gülen çıkışı!

Derya Sazak, bugün Milliyet'teki köşesinde yazdığı "Taraf olmak" başlıklı yazı ile Taraf gazetesinin Baykal'ı istifaya götüren süreçteki tavrını analiz etti.

Taraf'ın haberi özel hayatın gizliliği ilkesi içinde değerlendirdiğini ve Ahmet Altan'ın köşesinde "Baykal'ı hedef alan "komplo"nun politikayla hiç alakası olmadığı gerekçesiyle, habere girmeyeceğini, olayı manşetten kınayıp hiçbir ayrıntıyı vermeyeceklerini" yazdığını hatırlatan Sazak "Baykal'ın, politik duruşuna her zaman karşı çıkan gazete, bir kadın milletvekiliyle çıkan görüntüleri nedeniyle hedef alınmasını "doğru ve ahlaklı" bulmadığını" açıklamasına da dikkat çekti.

"İşte bir "medya sorunsalı" tartışması tam da bu noktada başlıyor." diyen Sazak, Taraf'ın istifa sürecini "Baykal'a yandaş medya" darbesi olarak değerlendirmesini ve olayın faturasını merkez medyaya kesivermesine sert bir eleştiri getiriyor.

Sazak ayrıca "Acaba bu yayınlar ve "istifa" çağrıları olmasa, Sayın Baykal görevine devam edebilecek miydi?" sorusunu sormadan da edemiyor.

"Kaset, CD, ortam dinleme, çuval dolusu bilgi belge üzerinden, "yayın yapma" söz konusu olunca, "özel hayat" ihlali konusunda "sınır tanımayan" gazete birdenbire "mahremiyet"e önem verir hale geldi?" diyen Sazak, eleştirisini "Taraf yazarları neden bir anda Baykalsever oluverdi?" diye soruyor ve kendince bu durumun gerekçesini de veriyor:

Acaba Gülen'in "samimi üzüntü ve desteğinin" Baykal tarafından ifadesinin "olayları görmezden gelmede" etkisi olabilir mi?

Derya Sazak'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar