MEDYA KÖŞESİ

Doğan hakkında ters köşeye yatıran yorum

Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı'nın Aydın Doğan ile ilgili sözleri tartışma çıkarttı.

Doğan hakkında ters köşeye yatıran yorum
GAZETECİLER. COM - Aydın Doğan 28 Şubat döneminin "kahramanı" mı "günahkarı" mı?

Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı'nın bugünkü köşe yazısında yaptığı tespitle medya dünyasında Aydın Doğan ismi üzerinden yeni bir tartışmayı ateşledi.
Beklenenin aksine Ekrem Dumanlı, Aydın Doğan'ı 28 Şubat sürecinde "dik duran" bir isim olarak niteledi.

Dumanlı, Aydın Doğan için şu yorumu yapıyor;

"Bugün medyanın, 28 Şubat'taki günahı yüzünden sorgulanması gayet tabiidir. Ancak buradaki hataları birkaç isme indirgeyerek adeta her şey onların üzerine yıkılmaktadır. Mesela Doğan Grubu yetkilileri, o dönemde yanlış ve üzücü bir yayın politikası izlemiş, pek çok hataya imza atmıştır; lakin bunların faturasını Aydın Doğan'a kesmek ve onu adeta linç etmek de yanlış. Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir. Mesela o dönemin kudretli generali, Doğan Grubu'na gelip yazarları topyekûn aydınlattığında(!) komutana methiye dizenler olmuştu. Şimdi o övgücülerin adı bile zikredilmiyor bugünkü tartışmalarda. Halbuki o malum görüşmelerde hakperest yorum yapan bir düşünce insanına tek destek veren kişi Aydın Doğan'dı; bunu görmezden gelmek hata olur kanısındayım."

DOĞRU ANCAK YANLIŞ...

Ekrem Dumanlı'nın bu yorumuna itiraz, twitter üzerinden Ahmet Tezcan'dan geldi.
Dumanlı'nın yorumunu "doğru ancak eksik bırakılan yönüyle yanlış" olarak niteleyen Tezcan şunları yazdı;

*Ekrem Dumanlı; Aydın Doğan'ın 28 Şubat'ta yazar kellesi isteyen askere direndiğini yazmış. Doğru ancak yanlışı eksik bırakılan tarafında. O dönemde Aydın Doğan'ı alkışlamış "Bunu yapamayan medya patronlarının etek giymesine bile lüzum yok natürel dolaşsınlar daha iyi" demiştim.

*Ancak Dumanlı'nın atladığı bir şey var: 28 Şubat'ın asıl faili asker değildi. Dumanlı; Kozmik Oda'da Rıdvan Memi'ye anlatılanı dinleseydi. 28 Şubat'ın arkasında "sermaye grubu" olduğunu net, isim isim görürdü. E.Dumanlı, A.Doğan'ın bu gruba hizmet ettiğini örtüyor. A.Doğan 28 Şubat'ta sermaye grubunun her isteğini yerine getirdi. Askere kafa tutması arkasını yasladığı grubun gücündendi.


ÇOK OKUNANLAR