MEDYA KÖŞESİ

Doğan Grubu'ndan insan manzaraları...

İsmet Berkan bugün Doğan Grubu'nda çalışan binlerde indanın ruh halini anlatmış. işte krizdeki Doğan Grubu'ndan insan manzaraları...

Doğan Grubu'ndan insan manzaraları...

GAZETECİLER.COM - Radikal'in tepe ismi İsmet Berkan bugün hayli önemli bir yazıyla gündemimizde. Berkan Doğan Grubu üstünden yürüyen tartışmalarda pek konuşulmayan ama önemli bir konuda yazmış. Doğan Grubu'nda çalışan insanlar Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz'dan ibaret değil. Grubun bünyesinde binlere insan çalışıyor. Berkan bugün bu insanların ruh halini ve tavırlarını anlatmış. Açıkçası durum düşündüğümüzden daha da kötüymüş içerde. Neyse Berkan anlatsın o zaman, işte Doğan Grubu'ndan insan

"Can sıkıntısıyla başa çıkma yolları

Bu aralar mesaimin büyük bir bölümünü gazetecilik faaliyetlerinden çok konuşmaya ayırıyorum.
Konuştuğum, daha doğrusu herkesin benimle konuşmak istediği, benimse aslında çok da konuşmak istemediğim konu ise, Doğan Grubu’na kesilen vergi cezası ile onun olası sonuçları.
Radikal, İstanbul’da Doğan Medya Center binasında çıkıyor. Biz bu binayı Milliyet, Posta ve Fanatik gazeteleri ve sayısını bilmediği internet siteleriyle paylaşıyoruz. Hemen arkamızda ise Doğan TV binası var, orada da Kanal D, Star ve CNN Türk ile birlikte pek çok başka kanal daha çalışıyor.
Bu iki binada tam olarak kaç kişinin çalıştığını bilmiyorum ama binlerce diyebilirim. Ve epey bir zamandan beri bu binlerce kişinin bıkmadan usanmadan merak ettiği, her köşe başında
konuştuğu konuların başında kesilen vergi cezaları, bu cezaya ilişkin teminatın karşılanıp karşılanamayacağı, eğer karşılanamazsa ne olacağı gibi hiç de hoş olmayan konular geliyor.
Esasında başından beri merak edilen temel konu aynı şey ama son iki gündür o soru doğrudan sorulur oldu: Maaşlarımızı almaya devam edebilecek miyiz, edemeyecek miyiz? Bu işyerleri faaliyetlerine devam edebilecek mi, edemeyecek mi?
Evet, abartmadan söylüyorum: Bu işyerlerinde çalışan binlerce insan artık saklayamadıkları bir tedirginlik içinde, gelecek endişesi taşıyorlar.
İşin fenası, çeşitli gazete ve internet sitelerinde çıkan maksatlı, çarpıtma dolu veya eksik-gedik haberler, bu binalarda inanılmaz dalgalanmalara neden oluyor. O dalgalanmalar, söz konusu haber veya dedikodunun yalanlanmasıyla yerini başka bir dalgalanmaya bırakıyor vs.
Kısacası son derece can sıkıcı bir ortam. Moralsiz ve gelecek endişesi içindeki insanlar.
Kimimiz daha bir tevekkül içinde oluyor zaman zaman, ‘Bu da geçer’ diyenler mi istersiniz, işi başka türlü şakaya vuranlar mı?..
Dün gazetenin öğlen toplantısında bazı sorular üzerinde kendimce bazı spekülasyonlar yaptım, önümüzdeki haftadan itibaren olabilecekler, yaşanabilecekler üzerine.
Bir anda bütün gazete etrafta toplandı.
Sanki ben her şeyi biliyorum da, onlara anlatıyorum. Oysa benim de bildiğim fazla bir şey yok ama prosedürlere bakıp o prosedürlerin nasıl uygulanabileceği hakkında spekülasyon yapıyorum tamamen. Zaten onu da söyledim, bu anlattıklarım tamamen spekülatif şeylerdir, dedim. Neyse ki hiçbiri internet sitelerine yansımadı!
Tek derdim, canımızı sıkan ve bizi işyerimizle belki daha önce hiç olmadığı kadar dayanışma içinde olmaya teşvik eden bu ortamın yaptığımız gazeteye yansımasına engel olmak. Moralsizliğimiz gazetenin yüzüne yansımasın, gelecek endişemiz gazetemize yansımasın...
Can sıkıntısıyla mücadele ediyoruz anlayacağınız."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum