MEDYA KÖŞESİ

Doğan Grubu'dan Habertürk'e suçlama!

Doğan Grubu yaptığı açıklamada "Umarız bu işin arkasından siz çıkmazsınız" dedi.

Doğan Grubu'dan Habertürk'e suçlama!

Doğan Grubu yaptığı açıklamada "Umarız bu işin arkasından siz çıkmazsınız" dedi.

Doğan Holding, grubun hisse fiyatlarındaki dalgalanmaya konusunda, yapılması muhtemel spekülasyonların kim veya kimler tarafından yapıldığının saptanmasının, en başta Doğan Grubu'nun arzusu olduğunu bildirdi.

Doğan Holdingden yapılan yazılı açıklamada, ''medya etiği ve yayıncılık ilkeleri ile ilgisi olmayan'' bazı yayın organlarının, grup aleyhindeki ''maksatlı'' yayınlarının devam ettiği kaydedildi.

Grubun, yasa ve düzenlemelere uygun olarak sermaye piyasalarını ilgilendirmesi muhtemel her türlü gelişmeyi, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuoyu ve yatırımcılarla paylaştığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bunun üzerine yapılması muhtemel spekülasyonların kim(ler) tarafından yapıldığının saptanması, en başta Doğan Grubu'nun arzusudur. Umuyor ve diliyoruz ki, bu spekülasyonların arkasında, KAP açıklamaları dışında, kasıtlı haber ve yorumları ile hisse fiyatlarının dalgalanmasını sağlayan gruplar çıkmaz.''

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), grubun hisselerinin kim(ler) tarafından alınıp satıldığını yakından takip ettiği, yasa ve düzenlemelere aykırı durum oluşması halinde, bunu tespit ederek, sorumlular hakkında yasal işlem yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, ''Husumet duyguları ile yapılan yayınlar, muhatabına değil, yatırımcılara zarar verecektir. İlgili yasa ve düzenlemelere aykırı olarak, yalan, yanlış ve kasıtlı haber ve yorum yapanların bu konuyu anlamasını umuyor, aksi halde hukuki sonuçlarına katlanmaları gerekeceğini hatırlatmayı görev biliyoruz'' denildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar