MEDYA KÖŞESİ

Doğan Grubu dosyası ne olur?

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu rekor vergi cezası sonrası yaşanan hukuki gelişmeleri analiz etmiş ve olası sonuçları sıralamış...

Doğan Grubu dosyası ne olur?

GAZETECİLER.COM - Doğan Grubu'na kesilen rekor vergi cezası sonrası sürecin nasıl sonuçlanacağı tartışılıyor. Tartışmanın içinde hemen herkes var artık. Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu da konuyu daha önce köşesine taşımıştı. Müderrisoğlu bugün de olası sonuçlar üstüne

"Eldeki veriler ışığında, yargının bağımsızlığına saygı göstererek şunları söylemek mümkün:
Doğan Grubu hakkında farklı inceleme raporlarında, vergi kaçakçılığı ve vergi kaybına sebebiyet tespitleri söz konusu. Bunlar henüz hukuki açıdan nihai karara bağlanmış değil.
Ceza kesilen mükelleften, vergi incelemesi tamamlanmadan bir ön raporla ve objektif gerekçelerle teminat istenebileceği görüşü Danıştay'da hakim. Ama vergi dava daireleri kuruluna kadar uzanan yol hala açık.
DYH için yazılan ilk cezadan sonra, Doğan TV ve bağlı ortaklıkları da incelenerek ikinci vergi cezası kesildi. Son cezaya karşılık teminatın yürütmesinin durdurulması istemi şu an vergi mahkemelerinde. Gösterge değeri olsa da bir başka olaya ilişkin kararın mevcut olaya hemen uygulanmasını istemek acelecilik olabilir.
Gelirler kontrolörlerinin ilk raporu üzerine DYH, Mart 2009'da teminat gösterdi. O sırada devam eden incelemeler de vardı. Kontrolörlerin, Ağustos 2009'daki ikinci raporunu kesinleştirmeden, ön yazı ile neden teminat istemedikleri ise denetim tekniği açısından bünyede tartışılacaktır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar