MEDYA KÖŞESİ

Diyarbakır tamam ya Silivri cezaevi?

Akşam yazarı Oray Eğin, köşesinde Erdoğan'a övgü cümlesinden sonra o soruyu sordu...

Diyarbakır tamam ya Silivri cezaevi?
GAZETECİLER.COM - "Başbakan'ın OHAL'in kaldırılması, Çekiç Güç'ün gönderilmesi, Kürtçe'nin önündeki engellerin kalkması konusunda kendisine mal ettiği adımlar da sonuna kadar haklı."

Bu cümleler Akşam gazetesinin muhalif kalemlerinden Oray Eğin'in yazısından. Eğin Başbakan'ın en büyük yanılgısı başlığı ile yazdığı yazısında Erdoğan'ın, bugün mağduriyet kartını oynayıp, insanların geçmişte çektiği acıların hesabını sorarken en önemli konuyu görmezden geldiğini yazdı: Bugünün mağduriyetini.

Eğin yazısına şöyle devam etti:

Ülkesinden uzakta ölen Ahmet Kaya'nın hakkını ararken bugün kendi ülkesinden kaçmak zorunda kalan insanların farkında değil mi?

Yalan haberler yüzünden intihar edenlerin? Yanlış yargılamaların mahvettiği ailelerin dramının? Kaç hayat yerle bir oldu, kaç çocuk babasız büyür oldu...

DİYARBAKIR'IN HESABINI SORALIM YA SİLİVRİ

Diyarbakır Cezaevi'nin hesabını sorarken, yarın öbür gün Silivri Cezaevi'nin de hesabının sorulacağını, hiç değilse birilerinin gazetecilerin 100 gündür tek başlarına üç metrekarelik hücrelerde kalmak zorunda olduğunu sorgulayacağını dikkate almıyor.

Oray Eğin
'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.