MEDYA KÖŞESİ

Dış basın ve Gezi için yeni komplo yazısı

Gezi protestolarının yabancı medyada gördüğü büyük ilgiyi yorumlayan "dış mihrak" yazılarına tam gaz devam ediyor...

Dış basın ve Gezi için yeni komplo yazısı
GAZETECİLER.COM
Gezi protestolarının bir "dış mihrak" işi olduğu yönündeki yazılarıyla dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan yabancı medyanın eylemleri yansıtma biçimini

BBC'den CNN'e Der Spiegel'den Wall Street Journal'a kadar dünyaca ünlü medya kurumlarının eylemleri manüple ettiği ve hükümeti hedef aldığını iddia eden Hilal Kaplan "Türkiye'de sadece bir avuç yazar ve siyasetçi #direnerdoğan demeye cesaret edebildi." diye yazdı.

Kaplan "Gezi'den teorisiz komplolar" başlıklı yazısında şöyle dedi:

CNN International'ın, Taksim Meydanı'ndan yaptığı, sekiz saatlik aralıksız canlı yayını…

Başbakan Erdoğan'ın o hafta mecliste yaptığı grup konuşmasından kısa bir VTR izlettiriliyor. Ardından stüdyoya dönüldüğünde, spiker Piers Morgan'ın yaptığı yorum:

'İki yıl önce Hüsnü Mübarek de böyle konuşuyordu…'

Yine Taksim Meydanı'na bağlanılmış, CNN'in gönderdiği savaş muhabiri, başında gaz maskesiyle olayları anlatıyor. Molotof kokteyllerini sivil polisin attığı gibi yalanlar söyleyen eylemcilerle röportaj yapıyor. Stüdyoya dönüldüğünde, spikerin yaptığı yorum:

'Arkadaşımız Arwa'nın canı tehlikede, kendisi Suriye'de de böyle zor anlar geçirmişti…'

Wall Street Journal, dünyanın en prestijli yayın organlarından birisi. İnternet sitesini okumak için abone olmanız yani ücret ödemeniz gerekiyor. Bir bakıyorsunuz, Gezi olaylarıyla ilgili tüm haberlerden abonelik ücreti kaldırılmış…

Der Spiegel. Almanya'nın en çok okunan dergilerinden birisi. Bugüne kadar Türkiye'de, yaptığı Türk ve İslâm düşmanı yayınlarla bilinen, klasik sağcı, neokolonyalist ve Amerikalı neoconlara çok benzer reflekslere sahip bu dergi, nasıl olduysa Gezi'deki sol eylemlilikten dolayı çok heyecan yapıyor. Tarihinde ilk defa iki dilli bir kapakla, Almanca ve Türkçe 'Boyun eğme' diyerek yayınlanıyor. Derginin sahibi Axel Springer, aynı zamanda Aydın Doğan'ın ortağı oluyor.

Yazının tamamı için