MEDYA KÖŞESİ

Dinlenen Sözcü yazarı ne hissettiğini yazdı

Dinlenen gazeteciler listesinde adı geçen Sözcü yazarı Uğur Dündar, skandalı köşesine taşıdı ve ne hissettiğini yazdı.

Dinlenen Sözcü yazarı ne hissettiğini yazdı
Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar bugünkü yazısında, 'VIP din­le­me­ler' kapsamında "Uğur" kod adıyla dinlendiğini yazdı.

Dün Hürriyet gazetesinde yer alan haberde; İs­tan­bul Em­ni­ye­ti'nin, ara­la­rın­da ga­ze­te­ci­lerin de bulunduğu 160 ki­şi­nin te­le­fon­la­rı­nı "te­rör ve or­ga­ni­ze suç ör­güt­le­ri­nin yan­la­rı­na mon­te ede­rek " hu­kuk­suz bi­çim­de din­le­diği belirtilmişti. Bu gazeteciler arasında Sözcü yazarı Uğur Dündar'ın da isminin yer aldığı öğrenilmişti.

Bugün Sözcü gazetesindeki köşesinde konuyla ilgili tepkisini dile getiren Dündar, "Ne his­set­ti­ği­mi de me­rak edi­yor­su­nuz­dur. Hiç!" diyerek hayatında gizleyecek ve saklayacak bir davranışının olmadığını belirtti.

Sözcü yazarı, yazısının son ölümünde; "Bi­ze bu acı­yı ya­şa­tan­lar ya­rın öbür gün bir if­ti­ra­ya uğ­rar­lar­sa, biz on­la­rın da hak­la­rı­nı sa­vu­nu­ruz." 'Sö­zü­mün ar­ka­sın­da­yım...' dedi.

İşte Dündar'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

Sa­nı­rım siz Hür­ri­ye­t’­te­ki ha­be­ri oku­yun­ca ne his­set­ti­ği­mi de me­rak edi­yor­su­nuz­dur.
Hiç!
Sa­mi­mi ola­rak söy­lü­yo­rum hiç­bir şey his­set­me­dim!
Çün­kü ha­ya­tım­da sak­la­ya­cak, giz­le­ye­cek, “a­man or­ta­ya çı­kar­sa ne olu­ru­m” di­ye kor­ka­cak, ya­sa ve­ya mes­lek ah­la­kı dı­şı hiç­bir dav­ra­nı­şı­mın ve bağ­lan­tı­mın ol­ma­dı­ğı­nı ben de bi­li­yo­rum, bu din­le­me­le­ri ya­pan po­lis­ler de bi­li­yor!
Gü­cü­mün ve ce­sa­re­ti­min kay­na­ğı da içi­min ra­hat­lı­ğı…
Sa­de­ce hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün, öz­gür­lük­le­rin, ki­şi­lik hak­la­rı­nın ve in­san onu­ru­nun böy­le­si­ne re­zil bir du­ru­ma dü­şü­rül­müş ol­ma­sı­nı ka­bul ede­mi­yo­rum.
İş­te bu­na çok üzü­lü­yo­rum.
Pe­ki öf­ke­li mi­yim?
As­la!
Te­le­viz­yon­da­ki is­yan ko­nuş­mam­da de­di­ğim gi­bi:
“Bi­ze bu acı­yı ya­şa­tan­lar ya­rın öbür gün bir if­ti­ra­ya uğ­rar­lar­sa, biz on­la­rın da hak­la­rı­nı sa­vu­nu­ruz.”
Sö­zü­mün ar­ka­sın­da­yım…

ÇOK OKUNANLAR