MEDYA KÖŞESİ

Dink cinayetinin yolunu medya döşedi!

TRT2'de yayınlanan ve Serra Karaçam'ın sunduğu Medya Müfettişi programına katılan Cengiz Çandar'dan şok suçlama!

Dink cinayetinin yolunu medya döşedi!

Referans Gazetesi köşe yazarı Cengiz Çandar dün akşam TRT2'de yayınlanan Serra Karaçam'ın sunduğu Medya Müfettişi programının konuğu oldu.

ÖLÜM YILDÖNÜMÜ İLKLERE SAHNE OLDU

Çandar, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 3.ölüm yıldönümünün bu yıl ilklere sahne olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"3 yıldır ilk kez Abdi İpekçi'nin kızı Nüzhet İpekçi, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, savcı Doğan Öz'ün eşi Sezen Öz,Mardin İl Jandarma Komutanı iken öldürülen Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden Agos'taydı.Faili meçhullerin yakınları Agos'ta biraraya gelmişlerdi.Törenin simgesel anlamı vardı"

HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Çandar tören ortamından ve yapılan konuşmalardan sonra hiçbirşeyin artık eskisi gibi olmayacağını düşündüklerini ve 8 Şubat'ta yapılacak duruşmada artık birşeylerin değişeceğine kanaat getirdiklerini ifade etti.

Program sunucusu Serra Karaçam, Cengiz Çandar'a 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan Andıç'ta kendisinin de hedef olduğunu,bu gerekçeyle işini kaybettiğini belirterek, "Medyadan yeteri kadar destek gördünüz mü?" sorusunu yöneltti.

HRANT DİNK'İN ÖLÜMÜNDE BİR GAZETENİN PAYI VAR

Andıç'ta adı geçen isimlerden biri olan Akın Birdal'ın Genelkurmay tarafından "yok" denilen TİT'in hedefi olduğunu yapılan silahlı saldırı sonucunda vücudundan 7 kurşun çıkartıldığını söyleyen Çandar, "Aynı şeyleri ben de yaşayabilirdim.Ben o zaman 1998 yılında 'Bu Türkiye tarihinin Dreyfus davasıdır.Ama ne yazık ki bir Emile Zolası yok' demiştim.Bu kendi meslek camiamın sınıfta çaktığının ifadesiydi.Yaşananlarda maalesef medyanın rolü vardı.Hrant Dink'in öldürülmesine giden yolu da medya döşedi.Bir büyük gazetenin bunda çok büyük rolü vardı" dedi.

"BEN DÖNMEDİM, İLERLEDİM"

Serra Karaçam'ın ''dünün solcularının bugünün libarelleri olması, farklı bir sıfatla olumsuz olarak konuşuluyor, siz liberal misiniz'' sorusuna, Çandar, ''eşcinsellikle ilgili nitelemelerde bulunuyorlar, liboş diyorlar'' cevabını verdi. Serra Karaçam ise bu kelimenin fikri dönmeden kaynaklandığını ifade ederek Çandar'a siz döndünüz mü diye sorunca, usta gazeteci ''ben dönmedim ilerledim'' diye açıklama yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar