MEDYA KÖŞESİ

''Dinç Bilgin vicdanı ile hesaplaşıyor!''

24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki, Moderatör Gece'de Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtladı ve Dinç Bilgin'in sözlerini değerlendirdi.

''Dinç Bilgin vicdanı ile hesaplaşıyor!''

“Ali Kırca’nın çıkıp bunları açıklaması gerekir, tabi açıklayacak bir şeyleri varsa”

Başbakan Erdoğan’ın gazete patronlarını muhatap aldığı konuşmasında “Gelip bana kendi gazetelerinde çalışan yazarlardan şikâyet ediyorlar” sözü çok tartışıldı. Erdoğan'ın bu açıklamasına yönelik en çarpıcı yorum ise bir dönemin en güçlü medya patronlarından Sabah - Atv grubunun eski sahibi Dinç Bilgin'den geldi.

 Taraf Gazetesi’ne konuşan Dinç Bilgin, “Başbakan sözlerinde haksız sayılmaz” dedi. Bilgin açıklamasında 28 Şubat sürecinde medya - askerle ve yargı ilişkisine de değinerek, medyanın 28 Şubat sürecinde asker ve yargı ile ittifak yaparak, hükümete karşı sahip olmaması gereken bir güce kavuştuğunu belirtti.

24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki, Moderatör Gece'de Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtladı ve Dinç Bilgin'in sözlerini değerlendirdi. Akif Beki, Dinç Bilgin’in yıllar sonra bu itiraflarda bulunmasını “vicdanı ile hesaplaşması ve vicdanını rahatlatmaya yönelik açıklamalar” olarak yorumladığını, “Fakat geçte olsa tarihe not düşen ve gerçekleri açıklayan bu sözler için kendisine müteşekkiriz” dedi. Dinç Bilgin’in dönemin ATV ana haber sunucusu Ali Kırca için söylediği sözlere de değinen Beki, “Kırca’nın çıkıp bunları açıklaması gerekir, tabi açıklayacak bir şeyleri varsa” diye gönderme yaptı.

 Dinç Bilgin ise 28 Şubat sürecinde siyaset, asker ve medya ilişkileri konusunda açıklamalarını sürdürüyor. Bilgin, 24’te Perşembe akşamı canlı yayınlanan Gazeteci – yazar Ali Bayramoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Arşivi’ne konuk olacak. 28 Şubat postmodern darbesine giden yolda medya - asker ve siyaset ilişkileri hakkında canlı yayında özel açıklamalarda bulunacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar