GÜNÜN MUHABİRİ

Deniz Zeyrek

Radikal

Deniz Zeyrek
GAZETECİLEr.COM - Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, günün en çok tartışılan adamı ile konuştu. 

Türkiye'nin ilk Ombudsman'ı Yargıç Nihat Ömeroğlu, üyesi bulunduğu Yargıtay Genel Kurulu'nun Hrant Dink aleyhine verdiği mahkûmiyet kararı nedeniyle büyük tepki çekmişti. Gazetelerin bir çoğu bu tepkiyi haberleriyle sayfalarına taşırken, Radikal Ankara temsilcisi Ömeroğlu ile görüştü.

Farkına bile varamadım

Radikal'den Özgür Mumcu , Oral Çalışlar, Milliyet'ten Hasan Cemal, Star'dan Eser Karakaş gibi isimler Ömeroğlu'nun Hrant Dink kararına imza atmasını eleştiri konusu yapmıştı. 

Zeyrek o eleştirileri doğrudan Ombudsman Ömeroğlu'na sordu. Aldığı yanıtlar ise bugün gazetesinin birinci sayfasına şöyle yansıdı:

"Çok üzülmüş. Geçmişte yazdığı makalelere, özgürlükçü kararlarına bakılmasını isteyen Ömeroğlu, Hrant Dink kararıyla ilgili eleştirilere şu yanıtı verdi: "18 kişi biz vardık. 5 kişi de kararı onaylayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndekiler. Yani 23 kişiydik. Ben sadece biriydim. Dosya üzerinden rutin işlem yaptık. Hrant Dink'i ulusalcıların tepkilerinden, medyadan biliyordum ama dosyadaki ismin Hrant Dink olduğunun farkına bile varmadım. Zaten isim Hrant bile değildi. Fırat Dink diye yazıyordu. Dosya üzerinden vicdani kanaatimize göre karar verdik."

 

Deniz Zeyrek Radikal'de manşet olan günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR