MEDYA KÖŞESİ

Deniz Baykal tamam peki ya öbür taraftaki isim kim olacak?

İşte kendine has noktalama işaretleri ile "Benim merak ettiğim, öbür taraftaki Oğuzhan Asıltürk'ün kim olacağı.." diyen Uluç'un yazısında anlattıkları:

Deniz Baykal tamam peki ya öbür taraftaki isim kim olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'nin en yaşlı üyesi sıfatıyla açılış günü Başkanlık koltuğuna oturacak olan Deniz Baykal ile yaptığı görüşme siyaset kulislerinde etkileri ve yankılarıyla konuşulmaya devam edilirken, Sabah gazetesindeki köşesinde Hıncal Uluç ilginç bir yorum yaptı.

12 Mart sonrası iki uzlaşmaz gibi görülen Bülent Ecevit'in CHP'si ile Necmettin Erbakan'ın Milli Selamet Partisi'nin bir araya gelerek kurduğu ve Kıbrıs Barış Harekatı ile taçlanan koalisyonun kurulmasında Deniz Baykal'ın genç bir siyasetçi olarak oynadığı rolün altını çizen Uluç, Baykal'ın karşısındaki ismin Oğuzhan Asiltürk olduğunu hatırlattı.

İşte kendine has noktalama işaretleri ile "Benim merak ettiğim, öbür taraftaki Oğuzhan Asıltürk'ün kim olacağı.." diyen Uluç'un yazısında anlattıkları:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ı niye davet etti ve uzun uzun görüştü?
Konunun koalisyon olduğunu tahmin etmek için yüksek bir zekaya gerek yok.
Seçimler sonrası fevkalade demokratik bir açıklama yaparak partileri sağ duyuya davet eden Cumhurbaşkanı "Erdoğan, hükümet kurdurmayacak. Erken seçime zorlayacak" senaryolarını boşa çıkarmaya o demokratik söylemin yetmeyeceğini düşündü ve eyleme geçti, bana sorarsanız, Baykal'ı davet ederek..
Neden onu seçti?.
Deniz Baykal "Tarihsel uzlaşma"yı başaran ve Ecevit/ Erbakan koalisyonun mimarı olan iki kişiden biri de ondan..
Atatürkçü ve ödünsüz laik Ecevit ile, ılımlı İslamcı Erbakan'ın bir araya gelmesi hayal bile edilmezken, perde arkasındaki iki adam, Ecevit kanadından Deniz Baykal ve Erbakan kanadından Oğuzhan Asiltürk ikili görüşmelere başladılar. Kırmızı çizgilerde duracaklarına, yeşil çizgileri seçip onlar üzerinde yürüdüler, ortak noktalarda buluştular.
Siyasi Tarih kitaplarına "Tarihsel Uzlaşma" diye geçen, İtalya'daki "Hıristiyan Demokrat ve Komünist" koalisyonunun benzerini Türkiye'de gerçekleştirmeyi başardılar.
Koalisyona kapıları açan ve ilk tercihi AKP/ CHP gibi güçlü bir iktidar ve zayıf bir muhalefet olan Erdoğan'ın, Deniz Baykal'ı seçip davet etmesini doğal değil mi?.
Benim merak ettiğim, öbür taraftaki Oğuzhan Asıltürk'ün kim olacağı..

ÇOK OKUNANLAR