MEDYA KÖŞESİ

Demokrasi meslek dayanışmasından önemli

Bugün Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, tutuklanan gazeteciler için harekete geçen gazetecilere ilginç bir yanıt verdi.

Demokrasi meslek dayanışmasından önemli

GAZETECİLER.COM  - Bugün gazetesinin Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, bugün köşesinde Ergenekon'da son dalganın neden olduğu sarsıntıları kaleme aldı. Kısa bir süre önce kaleme aldığı "Bi Ermeni Var!" isimli kitap ile Hrant Dink cinayetini irdeleyen Arslan ölümle tehdit edilmişti.

Arslan bugün köşesinde "Demokrasiyi korumak meslek dayanışmasından önemlidir" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Özellikle de Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanması kimilerince bardağı taşıran son damla oldu. Meslek dayanışması penceresinden bakarsak bu durum normal. Fakat tarafsız bir gözle baktığımızda medyayı vuran 18. dalganın diğer 17 dalgadan farklı olmadığını görürüz.

(...) Soner Yalçın'da 'muhalif basın' tartışması yapıldı. Fakat yeni ortaya çıkan bilgilere göre yapılan sadece muhalif yayıncılık değilmiş.

Yani, Türkiye tarihinin en büyük ve en zor operasyonunu yapan savcıların ortada tutuklanmayı gerektirecek somut deliller olmadan böyle bir işe girişmelerinin mantıklı bir tarafı yok.

Amiyane tabirle suç unsuru yokken gazetecileri gözaltına aldırmaları için akıllarını peynir ekmekle yemeleri lazım.

Kaldı ki dün bir ilk yaşandı ve Zekeriya Öz yazılı bir açıklama yaptı. Öz, tutuklamaların sanıkların gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi olmadığını söyledi. Neden tutuklandıklarını açıklamadı ama ipucu olabilecek birkaç noktaya da dikkat çekti.

Şöyle ki; Öz, 'Açıklanamayacak çok gizli belgeler var' dedi. Bu cümlenin anlamı şu: Odatv etrafında şekillendiği düşünülen yapıdan ele geçirilen belgeler kozmik öneme sahip. Yarın bir gün iddianame yazıldığında da açıklanmayacak. Adli emanete alınacak ve sadece mahkeme heyeti görecek."


Adem Yavuz Arslan'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz

ÇOK OKUNANLAR