MEDYA KÖŞESİ

Demek ki Birand ve Dündar temizmiş!

Ama bakar mısınız, Ergenekon iddianamesinde Birand'ın ya da Dündar'ın Ergenekoncu takımıyla enseye parmak olduğuna ilişkin tek bulgu var mı?

Demek ki Birand ve Dündar temizmiş!

Bugün yazarı Hakan Aygün, Ergenekon davasının en yararlı tarafını anlattı. Hakan göre iddianamenin bir iyiliği, görüşlerini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz Dündar ve Birand gibi "gerçek gazetecilerle" ortalıkta "gazeteci numarasıyla gezenlerin" birbirinden ayrışmasını sağlaması oldu.

- (...) Bir zamanlar ortada AKP karşıtı bir yığın "daltaban" vardı. Bu salaklara bakarsanız sanırsınız ki, AKP'liler günahıyla sevabıyla bizim canımız ciğerimiz olan bu ülkenin insanları değil de, topraklarımızı işgal eden yabancı güç!

Bunlar her "b.."u bilirlerdi. Sağda solda inanılmaz şehir efsaneleri anlatırlardı. Havaları da birbirleri gibi salak olanlaraydı.

Kendi anlattıkları yalanlar, dönüp dolaşıp başkaları tarafından kendilerine anlatılır. Sonunda kendi yalanlarına başkalarından duydukları için kendileri inanırlardı...

Şimdi özel sohbetlerde anlattıkları ne kadar "asılsız, salakça şey" varsa, hepsi iddianamede...

Ve bizim "palavracı salaklar" şimdi savcıların ciddiye aldığı kendi palavralarından ötürü yargılanacaklar.

Uğur Dündar'ı haklı olarak çıldırtan iddiayı (iddia demek bile ayıp!) düşünsenize...

Laf Uğur Dündar'a gelmişken... Bugünlerde iktidarı en çok aşırı muhalif gördükleri Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand sinirlendiriyor.

Ama bakar mısınız, Ergenekon iddianamesinde Birand'ın ya da Dündar'ın Ergenekoncu takımıyla enseye parmak olduğuna ilişkin tek bulgu var mı?

Yooook!

Demek ki elmalarla armutları birbirine karıştırmak doğru değil. Her muhalifi darbeci sanmak paranoyaklıktır. Tıpkı, her gazeteciyim diyeni gazeteci sanmak gibi....

Ergenekon iddianamesinde sanık olanların yüzde 10'u gazeteci deniliyor.

Bence iddianamenin bir iyiliği, görüşlerini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz Dündar ve Birand gibi "gerçek gazetecilerle" ortalıkta "gazeteci numarasıyla gezenlerin" birbirinden ayrışmasını sağlaması oldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum