MEDYA KÖŞESİ

Davutoğlu'nun yanıt veremediği soruyu yazdı

Hürriyet yazarı Berkan, köşesinde Cuma günü televizyonda sohbet ettiği Dışişleri Bakanı'nın yanıt veremediği soruyu yazdı

Davutoğlu'nun yanıt veremediği soruyu yazdı
GAZETECİLER.COM - Cuma akşamı NTV’de Oğuz Haksever ve Cengiz Çandar’la birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile epey kapsamlı bir söyleşi yapan İsmet Berkan, bugün köşesinde
"Davutoğlu’nun cevap vermediği soru"yu yazdı.

İşte Berkan'ın köşesinden "Davutoğlu’nun cevap vermediği soru"

"Gaziantep’te sivillere yönelik bir PKK saldırısının hemen ardından yapılan böyle bir TV programında ilk soru elbette terör/Suriye politikaları ilişkisi üzerineydi.

Davutoğlu bu soruya, terör sorununun 30 yıldır devam ettiği, bunu sadece bugünkü Suriye politikasına bağlamanın yanlışlığı gibi şeyler söyleyerek cevap verdi. Haksız da değildi, Türkiye’nin dış politikasının terör üzerindeki etkisi, zaman içinde baktığınızda pek azdı, ama spesifik olarak bugünden ve içinde bulunduğumuz konjonktürden söz edecek olursak bana göre ciddi bir ilişki vardı güncel dış politika tercihleriyle terör arasında. Bakan da belki bunu yadsımıyordu ama tahmin edilebileceği gibi bu konuda fazla konuşmak da istemiyordu.

Bakanın bu cevabının ardından ben ‘Peki aynı soruyu tersten sorayım, terörün varlığı Türk dış politikasını ne kadar etkiliyor’ dedim. Bu soruma Cengiz Çandar da katkı yaptı.
Bakan bu soru için ‘İlginç ve önemli bir soru’ dedi ama benim umduğum kapsamda bir cevap da vermedi; hatta neredeyse hiç cevap vermedi.

Bana göre bu soru son çok önemli ve özellikle hükümetler tarafından samimiyetle yanıtlanması gereken bir soru. Umarım iç toplantılarda, ‘beyin fırtınaları’nda bu soruya samimi ve gerçekçi yanıtlar aranıyordur."
ÇOK OKUNANLAR